tisdag 11 september 2018

Lasera på oljat trä

Innan du kan börja lasera måste träet vara fast, torrt och rent. Gammalt, impregnerat trä som tidigare är oljat , tvättas noga med DEMIDEKK Terrassfix. Fräscha upp utomhus genom att lasera eller olja trallen eller måla om.


Genom att behandla uteplatsen med olja vårdar du träet på djupet samtidigt som ytan . Lasera gör man väl framför allt med obehandlat trä , frågan är om det går med oljad ek?

Om inte, finns det något alternativ, någon form . Men någon form av skydd ska den ju ha, så jag tänkte lasera den. När träet är helt torrt är det dags att. Jag vill inte rekommedera att måla på en oljad yta pga de vidhäftningsproblem man kan stöta på, bättre då att använda pigmeterade oljor för att . Om du inte vill olja in din terrass varje år så ska du satsa på en terrasslasyr som håller längre än traditionell olja.


Dock så var hyllan behandlad med ngn olja , coh resultatet är med. Det är inte lyckat att betsa på behandlat trä , det rinner som du märker. Om träet är oljat , laserat eller har stått ett tag så tvätta först av med terrasstvätt.

Lasera två tre brädor åt gången och gör hela längderna för att . Vid lasering av virke, lasera varje bräda i hela dess. Klassikern som fortfarande är den mest använda behandlingen. Olja ger inget maximalt skyd men träet står emot väder och vind i cirka ett år. Trä och grundoljepensel Elite är ett mycket bra val för hemmafixaren som vill ha ett riktigt bra resultat. Detta gäller både när du vill olja in träet eller lasera det.


Skyddar altanens tryckimpregnerade trä mot uttorkning. Lasera är väl det man brukar göra när man vill att träet ska lysa igenom. Lacka eller olja eller vaxa ytan om du använt vattenbaserad. OLJA IN TERRASSGOLVET Träoljor. Terrasslasyrer kan användas både på nytt och tidigare oljat trä som är . Startsida Projekt Måla och behandla trä Lasera eller olja skärmväggarna.


Därför är det viktigt att behandla skärmväggarna med antingen olja eller lasyr. Olja bänkar och bord tills träet är mättat, slipa med fint sandpapper mellan inoljningarna. Om man har laserat eller oljat terrassen tidigare rekommenderar vi att man . Här får du svar på några av de vanligaste frågorna kring att lasera.

Herdins Betslack eller Herdins Hårdvaxolja för att få känslan av oljat trä. Jag har betsat mörkare på oljat trä , inga problem. Däremot kan du säkert lasera träet med en oljelasyr! Herdins har ju en oljebets och det borde fungera bra på en oljad yta. Att olja en möbel är det enklaste, billigaste och kanske mest effektiva sättet att skydda ytan.


Man kan lasera möbeln med någon typ av lasyrfärg. Då kan alla typer av ytbehandlingar användas som används på vanligt trä – täckfärg, täcklasyr, lasyrfärg, klarlack eller olja. Vid underhållsmålning bör i första.


Anja Pärson, Filippa Rådin och Caparol färg visar i inspirationsserien målade hem hur man enkelt gör ett. Allt trä behöver olja för att stå emot vatten, vissa sorter mer än andra. Inför vintern är det bra att lasera om möblerna. Trä är en naturprodukt som förändras hela tiden. Vid mindre frekvent underhåll av oljat eller laserat virke.


I vissa fall behöver man slipa lätt och bättringsmåla alt lasera trärena fläckar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg