torsdag 17 januari 2019

Ukotvení pergoly ke zdi

Při kotvení pergoly ke zdi domu je . Jednou z možností pro ukotvení zahradní pergoly ke zdi domu je použití nosného ráhna (neboli vazníku), závitových tyčí a chemické kotvy. Poradíme vám, jakými způsoby můžete pergolu ukotvit a vyhnout se tak. V tomto případě je však do prostoru mezi fasádou a nosnou zdí.


I když pergola připevněná ke zdi domu je momentálně nejoblíbenější mezi lidmi, nehodí se pro každou stavbu a někdy s sebou nese. Plánuji podobné zastřešení terasy (3x3m) plus zastřešení vrat (3x2m) a taky chci trám (podzednici),která bude mít tedy délku celkem 6m uchytit pomocí .

Především je nutné provést kontrolu stěny a rozhodnout se, zda je vůbec vhodné do ní pergolu ukotvit. V potaz bereme materiál zdi , zateplení, . Myslím, že lepší by byla pergola samonostná, tj. K domu by se pak pergola mohla kotvit mnohem subtilněji - pouze . Nejčastěji se pro kotvení pergoly do zdi domu používá závitových tyčí a chemické malty. Je to nenáročný, a přitom efektivní způsob, jak docílit pevného ukotvení. Zahradní pergola ke zdi domu kotvená do zdi o rozměrech 257x4cm.


K umístění hmoždinky do nosného zdiva je potřeba speciální ukotvení , které sestává ze . Pergola řeší dostatečné zastínění podle potřeby.

Princip takového ukotvení pergoly je v tomto případě poměrně jednoduchý. Do zdiva jako takového přijdou speciální vruty, které mohou bez problémů procházet. Dobré je, že dům má ŽB věnec přesně v té výšce, kde by měla být pergola ukotvena. Na terase mám již zhotovenou samostojící dřevěnou pergolu. Původně jsem ukotvení do zdi neplánoval, ale dřevo i dlažba si zřejmě trochu . Potom k ukotvění k domu budou stačit body a bude to pouze pro zajištění stabilního stavu . Tento typ pergoly je určen pro montáž ke zdi domu.


Kotvení ke zdi domu - tuto možnost lze využít pro kotvení pergol a garážových stání ke zdi domu. Bude se snažit udělat pergolu , kde vrchní trám bude ukotven na zdi. Na pergole budou bobrovky, takže velká nosnost dík. Pokud jste si objednali montáž výrobku, je nutné zvolit i kotvení.


Postup založení stavby je psán pro kotvení pergoly pomocí výškově nastavitelných patek, které se k betonu kotví pomocí šroubů do betonu nebo kotevních . Hliníkové pergoly se stíněním bez kotvení Hliníkové pergoly se. Ať už chcete do zdiva domu ukotvit dřevěnou či jinou pergolu , vždy je velice . FOTO Pro pergolu , která bude na jedné straně ukotvena do zdi si necháme vyrobit ocelové konzole pro upevnění krokví, které budou . Slovo pergola pochází z Itálie a znamená na sloupcích spočívající otevřené loubí, které chrání. Plachtu chci pomocí karabin zavěsit na oka ukotvená ve zdi , která je zateplena.


Ukotvení pergoly ke zdi domu je jednoduché. Dobry den,chtel bych se zeptat na ukotveni pergoly k domu.

K výrobě zahradních pergol a garážových stání používáme pouze masivní smrkové. Ke všem zahradním pergolám si můžete objednat kotvy, které slouží k ukotvení pergoly do betonových patek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg