fredag 1 december 2017

Lacka golv utan att slipa

Hej alla hemmafixare Vi har en sommarstuga med slitet lackat furugolv. Skarvarna har blivit fula och springorna är ojämna och plankorna har . Golvolja utan att slipa golvet? För slitna trägolv finns det flera sätt att fixa en snygg finish.


Du behöver inte slipa ditt lackade golv först – om inte lacken krackelerat och spruckit – utan bara målartvätta, grundmåla och.

Lacka inte på ett lutat golv. Vill du ha det bra, så är det nog bara att slipa hela rummet och lacka om. Vet faktiskt inte riktigt om det är lacken som har försvunnit är nämligen ingen golv expert. Spontant skulle jag nog säga att det där är vattenbaserad lack. Om golvet är välbehållet räcker det oftast att ”rugga upp” ytan genom att slipa.


Blank lack ger ett skinande golv , matt lack ger samma känsla som ett oljat golv men med tåligare yta. Tidigare behandlade golv : Slipa bort smutsfläckar med ett fint slippapper,.

Det är alltså ett parkett golv modell jättegammalt, i ek. Se till att lacken är rumstemperera rör om ordentligt. Två av mina vänner har försökt ge sig på att slipa och lacka golv själva.


Du ska inte slipa bort mycket åt gången utan snarare tjata ner golvet. Det finns tyvärr inte så mycket att göra utan att slipa golvet först. Trägolv kan du slipa själv, behövs inte några stora slipmaskiner för de utan. Ytbehandling för trägolv - Viivilla.


Det är anledningen till att alla trägolv bör ytbehandlas innan man använder dem. Det måste därför tåla vatten och du ska kunna tvätta golvet ofta utan ett bekymra dig. Det är inte nödvändigt att slipa bort all gammal färg. Vad jag har förstått så är det väldigt svårt att slipa ett golv , speciellt om man.


En stegvis vägledning till hur du renoverar trägolv utan att behöva slipa det. Att slipa om i stället för att byta ut den slitna parketten är både skonsamt för. Använder du en roller med långt skaft blir det inte så jobbigt för ryggen att lacka golvet.


Det är ett stort och dammigt arbete att slipa ett gammalt trägolv.

Hitta återförsäljare och butiker av lack och färg för att lacka och måla golv. Detsamma gäller för att lacka golv utan att slipa och måla lackat golv utan att slipa. Jag hjälpte min kusin för några år sedan att slipa om flera trägolv i ett gamalt 20- tals hus.


Att sedan lacka snyggt kan vara svårare (om man nu vill lacka ). Om du lägger in ett nytt brädgolv – slipa det inte, behåll det hyvlat och hyvla ner eventuella. Att luta golv är ett konstgjort sätt att få nya trägolv att se ut som gamla. Då går det inte att laga lasyren utan att golvet blir fläckigt och ojämnt. Har blivit med lägenhet och golvet är inte fiskbensmönstrat golv men nästan det är. Det innebär inte att man måste slipa som en galning utan bara matta ytan.


Martin Timells kommentar: Att slipa kan vara svårt om man aldrig gjort det förut. Nackdel: Träfärgen kan inte fås tillbaka utan slipning. Golvet är kvm stort och det var evt tal om att slipa även två golv till i huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg