onsdag 24 juli 2019

Bygga staket

Att bygga ett staket är ett relativt enkelt projekt med få fallgropar som även den icke händige klarar av. Staketets storlek och val av material styr . Med rätt metod och rätt material så håller ditt staket hur länge som helst. Kom ihåg dessa gyllene regler så slipper du göra om det efter fem eller tio år. Om du ska bygga ett nytt staket uppfyller det traditionella staketet med spjälor många av de fordringar du kan ställa på en inhägnad.


Läs mer om att bygga staket här!

Valet av staket påverkar inte bara den egna trädgårdens utseende utan också den. Du kan spara mycket pengar genom att själv sätta upp staket eller skärmar. Om du vill bygga ett staket eller något annat slags avdelare i trädgården, är det . Ett snyggt staket eller plank bygger du lätt själv med tryckimpregnerat virke.


Med staket och plank kan du. Del - bygg ditt altanräcke. I denna video så visar jag er hur man bygger ett staket i tryckt virke.


Låt det omgärdas av ett vackert staket med en välkomnande grind.

Kontakta bygg -nadsnämnden i din kommun för att försäkra dig om att det inte finns . Bygga staket – så här gör du. Omslut din trädgård med ett vackert staket som naturligt smälter in i omgivningen. Valmöjligheterna är många och med rätt metod . Att använda markskruv till ditt staket , är ett snabbt och enkelt sätt att få staketet färdigt. Med markskruven får du grunden till ditt staket klart direkt.


Det mest tidseffektiva och smidigaste sättet att bygga ett staket på är att köpa färdiga sektioner som du enkelt monterar direkt på stolparna. Kolla med Boverket om du känner dig osäker på vilka regler som gäller för höjden på ditt staket. Plank är alltid bygglovspliktiga, medan staket är bygglovbefriade. För att markera en tomtgräns eller hålla djur in- eller utestängda kan man bygga någon form av inhägnad – exempelvis av trä, sten eller metall.


Behöver du bygglov för att bygga plank, spaljé eller mur? Låga plank (upp till meter över marken) behöver inte bygglov då de räknas som staket. En del åtgärder kräver inte bygglov. Gäller det en- eller tvåbostadshus får du till exempel sätta upp staket eller lägre plank, bygga skärmtak, mur eller friggebo . För att bygga staket , plank eller anlägga en mur på din tomt kan det krävas. Med plank menas inhägnader som är högre än ett normalt staket, . Planerar du att bygga en mur, ett plank eller ett staket kan du behöva söka bygglov.


Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller och om hur du gör för att.

Enligt plan- och bygglagen krävs bygglov för att bygga plank och murar. För staket , spaljéer och stängsel (av typen Gunnebo) krävs inget lov. Ett vanligt staket kräver normalt inte bygglov. Däremot behöver du oftast bygglov för att bygga ett plank eller en mur.


Men du behöver oftast bygglov för att bygga ett plank eller en mur. Tänk på att inte försämra sikten med ditt . Lagens formulering att bygglov krävs för mur och plank markerar att bestämmelserna tar sikte på avskärmande konstruktioner som till exempel kan hindra sikt i . Det är bygg - och miljönämnden som bedömer . I ett staket finns det alltså mer luft än material (till exempel brädor) – annars är det ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg