fredag 29 juni 2018

Bygglov altan

Det beror på hur du vill bygga och var din fastighet . Det finns vissa undantag från kravet på bygglov om du har ett en- eller ett tvåbostadshus. I modernare språkbruk är en altan snarare en uteplats i markplan, ibland med ett. Visa saker kräver bygglov andra en bygganmälan.


Följande saker kräver oftast bygglov.

För både altan , uteplats och skärmtak behöver man ha koll på vad. Det är främst höjd och utförande som avgör om en altan är en tillbyggnad eller inte. En altan kräver bygglov om den räknas som en tillbyggnad. Hur är det egentligen om man bygger en altan på sin tomt – krävs det bygglov ? Och vem gör i så fall den bedömningen?


När du ska bygga altan , uteplats eller skärmtak ska du tänka på att inte bygga närmre tomtgräns. När måste jag börja bygga och hur länge gäller mitt bygglov ?

Ska du bygga en altan , ett skärmtak eller en skyddad uteplats? Behövs bygglov för att bygga en altan runt huset? Om inte, får man bygga hur stor altan som helst?


Vi har varit i kontakt med kommunen vi bor i. Så berättade vi om vår altan vi ska bygga nu snart. Då säger Bygglovsarkitekten att vi måste ha. Men om en altan eller uteplats, till exempel med ett uppstolpat träbjälklag, placeras.


Enligt plan- och bygglagen får man utan bygglov anordna skärmtak över . Sök bygglov om du ska glasa in din befintliga altan eller balkong. Inglasning räknas som en tillbyggna eftersom inglasningen ökar byggnadens volym. De flesta altaner, uteplatser och skärmtak tillhörande ett en- och tvåbostadshus kräver inte bygglov.


Vi vill dock ge alla rådet som planerar och bygger altan att . Ta kontakt med kommunens kontaktcenter om du är osäker på vad som gäller för det du ska bygga. Du som funderar på att bygga en altan behöver ansöka om bygglov när altanen. Du kan behöva ansöka om bygglov. Utanför detaljplanerat område krävs inte bygglov för uppförande av altan och trädäck dock krävs tillåtelse av granne om åtgärden är .

Altandäck på plint får du normalt bygga utan bygglov upp till en viss höjd. Ligger altanen så högt över mark att du kan vistas i och utnyttja utrymmet under . Att bygga en altan kan behöva bygglov eller anmälan, beroende på hur den ser ut och är placerad. Ta alltid reda på vad som gäller för din fastighet innan du . Här hittar du information om hur du anmäler eller ansöker om lov för att bygga altan eller uteplats eller glasa in en balkong.


Man behöver inte söka bygglov för altaner som ligger direkt på marken. Om du måste ansöka om bygglov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg