måndag 11 juni 2018

Olja fönster innan målning

Och då funderar du kanske på att måla om dina fönster. Börja med att tvätta, skrapa, slipa, grundolja och kitta innan du sätter igång. Var noga med att mätta allt ändträ med olja. Nymålade fönster gör stor skillnad för hur ditt hus upplevs.


Här har vi samlat enkla steg-för-steg-tips till hur du målar fönster och får ett fint resultat . Snabbguide för att skrapa, olja och måla fönster.

Olja in trärena ytor och måla över dessa med grundfärg innan oljan har torkat. Om det gamla kittet är torrt och sprucket bör man olja kontaktytorna men tänk på att. Innan man börjar måla med en ny pensel bör den tvättas med vatten och . Reparera och måla själv fönster utomhus om träet börjar bli slitet. Tänk på att rengöra fönster och andra snickerier grundligt innan du börjar punktreparera.


Den här sommaren ska det bli av – torpets fönster ska renoveras. Innan du sätter igång bör du kolla statusen på fönstren för att avgöra. Olja in falsen med ren linolja eller hälften linolja och hälften balsamterpentin.


Måla tunt med linoljefärg för utomhusbruk på kittet och en till två millimeter ut på glaset.

Fönsterrenovering och att måla om fönster är också ett av småhusägarens. Innan byggandet blev så hårt standardiserat som det är numera, tillverkades . Det finns två alternativ för målning av fönster – traditionell oljefärg och vattenburen akrylatfärg. Torka bort överflödig olja som inte gått in i träet. Jag håller på och renoverar mina fönster.


Eller ska jag måla fönstret färdigt och sedan sätta dit glaset o kitta? Man ska olja och grundmåla i kittfalsen innan kittning. Måla fönster och snickerier med Alcros väl beprövade målningssystem som ger ett. Innan du börjar måla rekommenderar vi att du täcker intilliggande ytor . Fönster måste vi måla om vare sig vi vill eller inte.


Om du behöver fylla i nytt kitt , ska träet grundoljas innan du trycker dit det med en spackel . Kolla: ytbehandling (färg, lasyr eller olja ), gångjärn, kitt och tätningslister. Låt kittet torka ordentligt (läs på förpackningen) innan. Ju fler gånger du stryker dem med olja och skyddande färg, desto längre håller de.


Om beslagen är rostiga slipar och rostskyddsbehandlar du dem innan du målar, . Vänta på att oljan krupit in i virket innan du lägger på kittet. Bra tips: Om det ligger kvar kladdigt kitt på rutorna när du skall till att måla – tvätta rent med lite . Alcro ett väl utprovat målningssystem som ger ett. Grundmåla hörnbeslagen med rostskyddsfärg innan du skruvar tillbaka dem på .

Ofta ska man grundmåla vått i vått med olja men läs instruktionerna på . Det tydligaste tecknet på ett slitet fönster är såklart om färgen flagnar eller kittet. Och för att olja och måla är det bra att ha en liten rundpensel och två vanliga. Om fönster är olämpligt utformade eller placerade kan det vara klokare att i stället måla dem i färger som liknar fasadens, då upplevs de som smäckrare och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg