torsdag 15 november 2018

Cellplast miljöpåverkan

Vi är specialister på cellplast för isolering av tak och grund. Snabba leveranser utan mellanhänder direkt från fabrik. Bra isolering är bra för miljön.


Isolering med cellplast blir allt vanligare och används bland annat i tak i industribyggnader och i prefabricerade väggelement. Exempel är cellplast som kan finnas i markskivor, isolering i väggar, i flytande golv och i kylrum. De fukttåliga består oftast av mine-raliska material, t ex cellplast , cellglas, skumglasgrus, lättklinker,.

Olika isoleringsmaterial har olika miljöpåverkan. Tillverkning EPS tillverkas gen. Frigolit är en vit cellplast som bland annat används som stötdämpande material i. Frigolit-typen av cellplast består av jästa pärlor av styren som sedan sintrats. Diabs nya produkt förhåller sig mot nuvarande produkter av cellplast. För att bedöma produktens miljöpåverkan används . Cellplast är ett material som står emot byggandets största fasa, fukten.


Men fel använt kan den också fånga in fukten.

Egendomsskador och miljöpåverkan behandlas bara sekundärt. Men nu blir lågenergihus eller passivhus där cellplast är en del av väggstommen. Och väggar fyllda med cellplast riskerar att brinna explosionsartat. Vatten stiger inte kapillärt i EPS. I en platta på mark är det viktigt att förhindra att markfukten sugs upp i plattan och med EPS isolering placerad på dränerande . Finja arbetar långsiktigt med miljö - och kvalitetsfrågor, dels för att kontinuerligt minska miljöpåverkan , dels för att producera produkter med hög kvalitet.


Cellplast , stenull och plast är nog de vanligaste isoleringsmaterialen, och de som de. Det krävs mycket energi, och stor miljöpåverkan för att tillverka mineralull, . I betongelement använder man ofta ingjuten cellplast som isolering. Användandet av miljö - och hälsofarliga flamskyddsmedel måste minskas. Cellplaster finns i två huvudtyper, expanderad cellplast (frigolit) och extruderad. Rena och vita förpackningar av frigolit, eps- förpackningar och cellplast som kan återvinnas.


Sundolitt har drygt års erfarenhet av att tillverka EPS- cellplast i olika former. Resursutnyttjande och miljöpåverkan under produktion av varan redovisas på ett av följande sätt: 1) Inflöden (råvaror, insatsvaror, energi mm) . Går det att jämföra egenskaperna hos trä, betong och cellplast på kort. För oss på Optimera är miljö - och kvalitetsfrågor oerhört viktiga. Istället för cellplast används återvinningsmaterialet Hasopor som isolering i. Redan från år ger EKOMER-huset en påtagligt minskad miljöpåverkan både vad .

Användning av brandfarlig cellplast bör stoppas Av Fredrik Lundberg,. Cellplast används ofta som ett samlingsnamn för en mängd olika expanderande plaster. Samtliga produktionsenheter inom BEWi Group AB är miljö. Bli medlem i Naturskyddsföreningen och stöd kampen för natur och miljö.


Tillsammans har vi kraft att förändra. I USA går diskussionens vågor höga, huruvida cellplast är ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg