torsdag 8 november 2018

Klimatanpassning exempel

För att ge inspiration och sprida erfarenheter finns sammanfattande exempel på olika typer av anpassningsarbete. Exemplen presenteras i en kortfattad version . För att tydliggöra hur ett LIFE projekt inom klimatanpassning kan se ut ges här några exempel på LIFE Klimat projekt från norra Europa som . Ta del av exempel på utmaningar från Karlsta Göteborg, Kristiansta VA Syd . Klimatförändringen innebär till exempel högre temperaturer, ökad nederbörd och stigande havsnivå. Länsstyrelsens arbete med klimatanpassning handlar om .

Lättare hitta exempel på internationell klimatanpassning. Helen Sylvan Publicerat i Övriga nyheter. Nu är det lättare att hitta internationella . Klimatanpassning förväntas bli en allt viktigare fråga att hantera, eftersom fakta pekar. Vi använder goda exempel , intervjuer och populariseringar för att göra . De klimatrelaterade skadorna, till exempel vid översvämningar, ökar redan nu.


Sveriges kommuner arbetar med klimatanpassning. På den här sidan presenteras olika projekt som förmedlar och lär ut kunskap om klimatförändringar och klimatanpassning på ett interaktivt och pedagogiskt sätt. Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning är en resurs för dig som arbetar med att anpassa.

Exempel på damm skapad för nyanlagd jordbruksmark. Hyltes många våtmarker är en stor tillgång för klimatanpassning. I det arbetet spelar grönstrukturen en viktig roll både för att ta hand om ökad nederbör men även för att till exempel dämpa temperaturen vid . Grön infrastruktur, ekosystemtjänster och klimatanpassning har många kopplingar,.


Redan idag går det att se konsekvenserna av klimatförändringarna i form av till exempel ett allt mer extremt väder där till exempel skyfall och . SMHI bidrar till ett säkert och hållbart samhälle genom att vara din hjälp i små och stora beslut. Vi finns för hela samhället, för dig, myndigheter, . Strategier, investeringar och åtgärder. Läs om kommunens arbete med klimatanpassning. Den behandlar också olika planeringsunderlag och ger exempel på.


Effektivt redskap för klimatanpassning. Boverket och klimatanpassning. Verktyg och exempel på olika skalnivåer i stadsbyggande och . I och med att klimatförändringarna inte känner gränser är det naturligt att klimatanpassningsarbete bedrivs i ett större sammanhang i . Vi har alltför många exempel på att insatser slagit fel och där utsatta grupper. Och det finns massor av exempel på bra klimatanpassning som . För pM klimatanpassning ansvarar stadsbygg-.


HenrIK CarlSen, Karl HenrIK DrebOrg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg