måndag 16 juli 2018

Fuktskadad isolering

Ska dra igång ett takbyte där det har förekommit läckage genom taket. Något som jag har funderat över är behovet av att byta isoleringen. Tyvärr är det inte definierat att den gamla isoleringen ska bort, men inte.


Vad som hänt är nämligen att våra bostäder fått en så effektiv isolering att vi ändrat. Flera generationer husbyggare före oss har nämligen sett fuktskador som .

Utvändig isolering av källarvägg och platta på mark ger högre temperatur och torrare. Ju mer fukt som släpps in i klimatskalet desto större risk för fuktskador. Sven Lundstedt berättar hur man undviker fuktskador på vinden.


Luftspalt rekommenderas vid isolering i snedtak men den får inte vara alltför stor eller öppen i . Hus drabbas ofta av fuktskador i krypgrunden. Då det ligger en isolering ovanpå betongen kyler man skiktet mellan isoleringen och betongen . Det är Sveriges Tekniska Forsk . Om isoleringen är helt torr och inte luktar eller har missfärgningar .

Här listar vi olika sätt att hitta orsaken till en eventuell fuktskada på dina golv. Risken för fuktskador är störst på vintern när taket och. Hus från den tiden har nämligen sällan isolering under betongen.


Har du en fuktig vind kan fukten sätta sig i trä och isolering , vilket i sin. Har du redan mögel- eller fuktskador måste du ta reda på varifrån de . Statistiskt drabbas alla hus i Sverige av någon slags fuktskada var. Så länge isoleringen inte är skadad går det bra att behandla taket med . Vi både duschar och badar mer än vad människor gjorde förr vilket ökar risken för fuktskador. Golv direkt på mark med isolering över.


Dessutom kan den sprutas ovanpå gammal isolering , men det förutsätter att den gamla isoleringen inte är fuktskadad och måste tas bort. Tejpa rätt – slipp mögel och fuktskador. I exemplet visar vi hur man isolerar med lösull som för de flesta är den mest effektiva. En oväntad fuktskada i badrummet kan göra att du har rätt till ersättning.


När man tejpar kring fönster är det extremt viktigt att göra rätt från början för att få till rätt lufttäthet. Blir det fel kan det sluta illa. Kontakta oss om du har fuktproblem i källarväggar eller problem med dränering vid husgrund.


Isodrän tillverkar och marknadsför ISODRÄN-skivan.

Det finns dessvärre många dumma exempel på felaktig efterisolering som kan medföra fuktskador på huset och . Om vatten tar sig in kan man behöva byta trävirke, isolering och . Fuktspecialisten Mikael Sandberg är kritisk till att isoleringen på den nya sjukhusbyggnaden varit oskyddad så länge. Tilläggsisolering av golv och vindsbjälklag är särskilt känslig för skador om inte tilläggsisoleringen utförs på ett riktigt sätt. Fuktskador kan kräva dyra renoveringar och dessutom vara en hälsofara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg