tisdag 19 maj 2015

Soptipp

Soptipp , på senare år även kallad deponi, är en plats där avfall dumpas ( deponeras). Denna typ av avfallshantering minskar i Europa, eftersom miljökrav från . Böjningar av soptipp , Singular, Plural. Obestäm Bestäm Obestäm Bestämd.


I tv:s Västnytt i början av juni fanns ett inslag från Lidköpings soptipp där deras värmeverk dumpat sin aska. Halten av bland annat bly i spillvattnet var långt över.

Vill du få tillgång till hela artikeln? Julia, 25: Ingen borde behöva leva på en soptipp ! I fem månader har Julia från Järpås rest och levt i Indien, utsänd som praktikant för . För fyra år sedan skrev vi om walesaren James Howell som av misstag hade råkat slänga en hårddisk med bitcoin han genererat och redan då . Ghana översköljs av gamla mobiler och tv-apparater som slutat fungera. Elektronik exporteras illegalt och dumpas i tredje världen.


Alice Heiman skriver att vi inte kan använda atmosfären som en soptipp där vi dumpar växthusgaser. Bilden till höger är tagen av Christer .

Det är nog den dyraste soptipp vi kan ha i närområdet. Det ligger skräp, madrasser, papper och smuts överallt. Sopor, och ännu mer sopor, så långt ögat når. Och en stank av avfall, avföring och orättvisa.


Här, på Manillas största soptipp har Ronal 1 . Se kontaktuppgifter, adress, karta, vägbeskrivning, telefonnummer, öppettider, m. För ett par månader sedan rasade en soptipp i Mocambiques huvudstad Maputo. Soporna begravde flera hus och minst människor dog. Teknikförvaltningen hade ett krismöte på måndagen om hur man ska hantera problemet med deponierna runt om på Gotland.


Illegal soptipp blir nytt bostadsområde. Kommun ignorerar farlig soptipp. Bränder, förhöjd blyhalt i vatten, plastpåsar som flyger iväg och närboende som inte kan vara ute i trädgården . En dag hittade hon en gammal soptipp. Den här soptippen blev hennes hemliga skatt dit hon tog med kompisar. I soptippen fanns glasflaskor . Soppor ska inte hamna i naturen men av någon konstig anledning sker det ändå med jämna mellanrum.


Enorma mängder saker och ting i plast tillverkas varje dag.

PFAS hittat på soptipp i Ronneby. Ett test med ett mindre reningsverk pågår just nu på avfallsdeponin i Angelskog. Det talas mycket om nedskräpning.


Långsele har vi fått en ny soptipp som verkar fungera bra för alla. Den finns bakom Bolist mitt i byn. Ansökningarna om att få sätta upp solceller har ökat stort.


Nu letar ett energibolag efter passande mark i Bromölla. Hörde hur det ped vid soptipp i Västernorrland: Vi tror att alla ungar har samma mamma. Minst människor dödades och flera skadades i Moçambique när en meter hög soptipp rasade och begravde sju närliggande hus, enligt . Hur många råttor finns det egentligen på en vanlig svensk soptipp ? Mitt i naturen placerade ut två kameror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg