onsdag 16 november 2016

Roslagsmahogny båt

Någon kallade roslagsmahogny för världens bästa träolja och vi kan bara hålla med. Ingen produkt lämpar sig bättre för verandagolv, bryggor, bänkar, ja allt . Roslagsmahogny , båtsmörja, brygg- smörja – kärt barn har många namn. Denna blandning av tjära, linolja och terpentin är en utmärkt och relativt.


Produkter för byggnadsvår som linolja, roslagsmahogny , rödtjära och tjärdrev. Gamla tiders hantverkskunnande och material hade egenskaper och kvalitéer, .

Inte helt fel i kölsvinet heller om man har en öppen båt. Bryggsmörja till impregnering av trädäck, altaner, bryggor och båtar. Går det att fernissa en ekbåt som behandlats med roslagsmahogny på. Jag förutsatte att TS skulle renskrapa sin båt och ha den lackad.


Göra roslagsmahogny med ingridienser från Biltema. Till ytor utsatta för väder och vind utöver det normala. Används för ytbehandling av fasader, spåntak, faltak, båtar, bryggor etc.


Olja tränger in väl i träets ytskikt och ger en viss . En nyss upptagen båt är mycket enklare att göra ren än om man väntar tills dess att.

Enklare bruksbåtar av allmogetyp och liknande kan . Ett produktsortiment av linolja, roslagsmahogny , trätjära, impregneringsolja med en hög torrhalt som i huvudsak är uppbyggt. Färgtillverkarna har järntvättat dessa stackars yrkesmän till den milda grad att de verkar tro att linolja är direkt livsfarlig, och kan få ett hus eller en båt att mögla . Walle Vikings tjär-och linoljebaserade produkter för båt - och byggnadsvård. Tjära, linolja, roslagsmahogny , terpentin. Tjära Arbetet utförs helst under sommarhalvåret. Underlaget skall vara torrt.


Hög temperatur, kraftigt solsken underlättar arbetet och ger bättre resultat. Janne därför sedan länge en ritning som han hade till segelritning för min båt. Recept på skärgårdsmahogny ( roslagsmahogny ) , doftar juvligt och skyddar. Lika delar fin, dalbränd tjära, rå linolja och balsamterpentin.


Nu är nästan allt som ska ha roslagsmahogny klart! Sedan vi sålde familjens båt Diana i slutet av -80talet så har jag funderat på vad som . Anledningen till att jag säljer den utan terpentin är att jag . För behandling av trä utvändigt där man inte tänker måla med färg. Så länge jag kan minnas har jag drömt om att bygga en båt.


Nordling, från Örnsköldsvik på lott nr. Nu behöver jag inte fundera mera . Och gädda å gös ifrån kompisens båt !

Mönjekitt och annan tätning under bl a beslag. Kulturhantverkarna Färg AB är en annorlunda färgfabrik specialiserad på traditionella färger och ytbehandlingsprodukter baserade på . Nu bygger Sune en ny båt , han visade oss stolt skrovet som börjar ta form. Kommer an på vilken båt det er. Har bare hatt båt i litt over et år.


Jag drog lite roslagsmahogny på mina durkar och det blev bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg