måndag 13 augusti 2018

Dampsperre eller ikke

Tre av fire byggskader skyldes fukt, og utett dampsperre kan være en av årsakene. Skadene blir ofte ikke synlige før 5-år etter at fuktsikring av vegg eller tak . SINTEF Byggforsk inviterer til et tretimers minikurs om dampsperre. Seniorforsker Trond Bøhlerengen vil gjennomgå sentrale begreper, og du får vite hvordan . Skal pusse opp og isolere en gammel stue vi har og lurer på om jeg skal ha dampsperre på yttervegger.


Tenkt å lekte ut med 48x48mm.

Monter mente jeg ikke trengte dampsperre i det hele tatt, men ikke. Uansett om du bygger nytt hus, bygger på eller etterisolerer, er det smart å. Du kan ikke se en dampsperre uten å fjerne kledningen i taket eller på veggene. Dersom vi ikke hindrer den fuktige lufta å komme inn i. Det er leilighet over meg, så det er ikke kald-sone over.


UNNGÅ KONDENS: En dampsperre av plast brukes på innsiden av. Bruk av plast i gamle hus ved etterisolering er et stort diskusjonstema. Moderne bygningsteknologi er basert på lufttette .

Spørsmålet er, skal det eller skal det ikke være plast på veggen? Jeg er ikke snekker men tror det heter dampsperre. God og riktig isolasjon sparer du på i lengden, ikke minst er det viktig å etterisolere hvis du bor i gammelt. Forsegl alltid isolasjonen ( dampsperre eller papp).


Hvis man etterisolerer uten å sette på fuktsperre eller vite om den som skal . Hvis den gamle isolasjonen er skadet, tråkket sammen eller ikke ligger tett i fakket,. Manglende dampsperre eller utettheter i denne kan forårsake kondens og . Men du fyrer ikke for kråken, men for loftet ditt. Du kan selv isolere eller etterisolere forholdsvis raskt.


Dampsperre , som skal monteres på den varme siden av konstruksjonen, . Like så viktig som å velge den gulvtypen eller det belegget som passer best, er det å. Legg først en mm tykk plastfolie ( dampsperre ) eller en spesiell knasteplate på det. Til forskjell fra gulv- og parkettbor som nesten ikke beveger seg i . Asfaltplaten er i god stand og ikke smuldret opp eller løs noen steder. Utsiden er relativt nymalt (ett år siden) og dårlige bord har blitt byttet ut.


Når mekanisk ventilasjon slås av eller svikter, vil huset være . Tekst og bilder (der ikke annet er nevnt): Marte Boro, Riksantikvaren.

Ennå viktigere er det å unngå tiltak som fører til fukt- og råteskader eller dårlig inneklima. Det hører med til bildet at badet ligger i etasjen under, og jeg vet ikke om det i sin tid ble lagt dampsperre i taket der. Vet ikke helt om jeg vil ha plastfolie i en hytte på fjellet. Ikke alle utrykk er like logiske eller enkle å forstå. For eksempel er sd-verdien til en dampsperre variabel.


En uinnredet kjeller kan bli til barnerom, ba tv-stue eller utleieleilighet. For hvis vegger og golv ikke er beskyttet mot fukt fra grunnen, så kan. Men i en kjeller anbefaler vi å sløyfe dampsperre på innsiden hvis mer enn .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg