onsdag 1 augusti 2018

Linoljefärg

Om någon i färgaffären försöker smälla i dig att det är svårt att måla med linoljefärg så tro inte honom eller henne! Men tekniken skiljer sig en del från att måla . Färg som får husen att hålla sig vackra, även på ålderns höst! Linoljefärg är en fantastisk färg för de flesta underlag utomhus. Du kan måla på trä, sten, puts och metall.


Den är dryg, åldras vackert och är lätt att underhålla.

En traditionell färg som fungerar på i stort sett alla underlag både inom- och utomhus! Färgen är baserad på linolja . Att måla med linoljefärg kräver lite mer tålamod. Men resultatet blir vackrare, håller längre och doftar gott! Vi tipsar om penslar, rätt temperatur . Vår linoljefärg innehåller en hög halt pigment och är mycket dryg.


Besök vår produktsida för att se vad vi har att erbjuda just dig. En kund sade häromdagen: Jag har inget gammalt hus men jag målar med linoljefärg för jag har minsann inte tid att stå och skrapa färg.

Byggnadsvårdsbutiken säljer linoljefärg från Ottossons Färgmakeri, Gysinge och från Allbäcks linoljeprodukter. I butiken finns även Falu Rödfärg och Gysinges. Lin är en växt, en jordbruksgröda, vars frökapslar innehåller oljerika frön.


Ur linet tas om hand både frö och fibrer. Syftet är att visa på de möjliga färgskalor man . Måla om träfasaden utomhus med linoljefärg. Här får du värdefulla tips om vad du behöver tänka på när du ska måla en träfasad med linoljefärg. Vilka färgskalor kunde åstadkommas förr, då man blandade traditionella pigment i linoljefärg ? Vår matta linoljefärg innehåller inga lösningsmedel! Kulturkulör är en färgkollektion framtaget av . Snickerigrun Slipstrykning och Snickerifärg.


Tradition linoljefärg från Beckers! Det finns ett antal standardkulörer. Men vi bryter även linoljefärg här i butiken enligt både NCS och. Här och i Europa har vi en tradition av att måla byggnader och inredning med linoljefärg och att den har överlevt i 5år beror på att den fungerar. Matt vattenbaserad linoljefärg för alla underlag.


Ger ett matt sugande underlag som vaxet kan poleras ner i. Särskilt ofta används linoljefärg på kulturhus.

Video hur du tvättar penslar. Innehåller 3färgprover för traditionell färgsättning i linoljefärg. Framtagen i samarbete med Riksantikvarieämbetet fungerar den som en . Den stryks på träfasader, fönster och snickerier samt rostskyddad stål och plåt.


Falu Vapen linoljefärg är en traditionell linoljefärg baserad på råpressad linolja. Utmärkt för målning på främst snickerier utomhus såsom fönsterbågar, karmar, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg