torsdag 24 september 2015

Dra slang i skorsten

Genom installation av ett rostfritt dubbelmantlat insatsrör skorsten skapas en ny. Vanligtvis är röret utfört som en något böjbar slang. Hos Nordic Heating hittar du skorstensslang (insatsslang) för att renovera en otät skorstensstock!


Finns i många olika dimensioner! Innan beställning av slang kan man dra igenom t. Här finner du även information hur du praktiskt renoverar din skorsten.

Jag har planer på att dela upp en stor skorstenspipa. Sätta insatsrör i skorsten till kakelugn. Otät rökkanal, rör eller glidgjuta? Slang i rökkanal, göra själv?


Insatsrör i skorsten - göra själv? Ska tillägga att jag aldrig tittat ner i en skorsten och vet inte riktigt hur . Hur ska en murad skorsten se ut invändigt ? Köp insatsrör till skorsten hos Skorstensbutiken för skorstensrenovering med insatsrör. DecFlex TW dubbelmantlat insatsrör för renovering av skorsten.

Antingen monterar man ett insatsrör – böjligt rör – slang inne i skorstenskanalen. Eller så glidgjuter man kanalen. Vilken metod som passar bäst för att renovera . Med tiden kan en skorsten också behöva totalrenoveras. Här ändrades planen raskt till att dra slang istället. Att försöka glidgjuta detta.


Vad är enklast, och billigast? Jag tycker att du ska montera en slang i skorsten med värmeculite runt. Här lagar vi en läckande skorsten genom glidgjutning av rökkanalen. Skorstensrenovering är ett smidig, säkert och kostnadseffektivt sätt med våra insatsrör om du inte vill byta ut din skorsten mot en ny. Keramiskt bruk ger rök- och gastät skorsten.


En bättre idé om du ändå skall dra kanaler till sugpunkter är det du är inne på: Att använda en vindsplacerad fläkt . Var extra försiktig om du har slang i skorsten. Skorsten Skorstensskydd insatsrör renovering huv tak rör insats stos kamin rök. Var ena jävla problem, alla ville trycka slang. Man tvingas då dra en slang från en vattenkran i källaren eller från någon annan blandare i huset.


Det är givetvis inte bra att ha det så. I vilket fall måste skorsten lagas. Vi valde mellan att täta med keramisk bruk eller med.

Ett annat argument för att dra slang är att vi klarar det själva. Alternativet är naturligvis att köra i slang. Arbetskostnad för att sätta in en braskamin eller åtgärda en skorsten ger.


Det enda jag har gjort på blastern nu är att dra brickan. Skorsten som ett rör med smalt invändigt diameter brukar kallas är en strypning för att hindra luftintaget fullt ut i. Sedan har vi avgaserna – de går ju till en skorsten. Jag visualiserade snabbt mig allt jobb det skulle bli med att dra om all slang , borra upp större hål och byta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg