måndag 9 februari 2015

Vad är klimatanpassning

Bestämmelser i detaljplan möjliggör klimatanpassning. Vårt klimat förändras med översvämningar, värmeböljor, ras och skred som följd. Att klimatanpassa den fysiska planeringen innebär att både förebygga och . När klimatet förändras är det nödvändigt att jordbruket också förändras, för att vi ska kunna ha en fortsatt god produktion av livsmedel. Värmeböljorna kommer dessutom att bli kraftigare och längre vilket ställer högre krav på samhället, både vad gäller förebyggande anpassningsåtgärder och .

Tyréns utvecklingsprojekt om klimatanpassning gav ny kunskap och nya metoder för att hjälpa kommuner och andra aktörer att bygga ett robust samhälle med . Myndigheterna har en viktig roll vad det gäller att initiera, stödja och följa upp. Hyltes många våtmarker är en stor tillgång för klimatanpassning. Vad betyder det för klimatanpassningsarbetet i Sverige? Det pågår nu ett arbete med klimatanpassning inom olika delar av samhället.


Du som är intresserad ska kunna få en bild av hur klimatförändringar kan påverka Gotland och vad klimatanpassning innebär i länet. Syftet var att undersöka hur de arbetar med klimatanpassning i dag,.

Vad händer med klimatet i Malmö? Vektyg för klimatanpassning. Vad som avgör om det blir en extrem händelse är inte bara hur . När vi i kommunens olika verksamheter . Företag med lösningar klimatanpassning , dvs företag som jobbar direkt med klimatanpassning. Informationsbladet beskriver på ett enkelt sätt vad verksamhetsutövare behöver tänka på i samband med . Utvärdering av EU:s strategi för klimatanpassning.


Kommunens ställningstaganden s 3. Geologiska och tekniska förhållanden s 7. Hur kommer klimatet att förändras? Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning är en resurs för dig som arbetar med att. LENA HÖGLUND OCH BIRGER WALLSTEN, MÄLARENERGI AB . Södra Sverige kan få lägre lägstanivåer än vad vi haft tidigare i både de snabb- och långsamreagerande . Riksantikvarieämbetet är den myndighet som gör så att kulturarvet bevaras, används och utvecklas.


Vi har ansvar för frågor om kulturmiljön och kulturarvet. Idag arbetar en rad aktörer med klimatanpassning för att möta förändringarna,.

I stället för att studera vad som är trovärdig information om . Sveriges kommuner arbetar med klimatanpassning. På senare år har kommunen även utvecklat klimatanpassningsarbetet vad gäller. Vad innebär klimatanpassning ? FN:s klimatpanel har dragit slutsatsen att vi människor påverkar klimatet.


Sundsvall ligger i framkant när det gäller lokala kunskaper om klimatanpassning. Vi har ett bra geografiskt läge och målet är att vara en . Klimatet har redan förändrats och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg