måndag 1 juni 2015

Montera karmskruv

Karmskruv finns i olika varianter. En variant består av en justerbar hylsa som man monterar på utsidan av karmen och en annan är två-delad där hylsa och skruv . I förekomman- de fall sätts en nylonplugg på skruv- spetsen. Fick hem min ytterdörr idag som är i trä och brandklassad. När jag slet bort plasten upptäckte jag snabbt att det inte fanns några hål till.


Så gör du för att montera ett nytt fönster.

Följ vår guide steg-för-steg. Steg-för-steg guide om hur du monterar du en innerdörr. Att byta innerdörrar är ett enkelt sätt att fräscha upp . När du väl har köpt nya fönster så är det dags att montera dem också, oavsett om du gör jobbet själv eller anlitar en yrkesman kan det vara bra . Ska sidoljus monteras börja med att montera ihop dörrkarmen med sidoljuset.


Ska dörren monteras med karmhylsa eller karmskruv (rekommenderas), borras . Om befintlig dörr finns: lyft av dörrbladet och tag bort fod- ret på båda sidor om karmen. Tag bort eventuell tätnings .

VSB:s karmskruv är till för karminfästning vid montage i trä, betong, lättbetong etc. Matte visar hur man monterar en enkeldörr. Vi använder oss av en karmskruv där man slipper använda kilar,. Spika fast listerna runt om karmen och glöm inte att montera en tröskelplåt. Till trä använder du i första hand karmskruv eller karmhylsa med . Vilken karmskruv ska jag använda, och hur många?


Går det att sätta cylinderlås på en vanlig innerdörr? Passar Yale Doorman i alla era ytterdörrar? Vid montering av träfönster rekommenderar vi att man använder karmskruv. Infästning med karmhylsa eller karmskruv. Mellanrumet mellan karm och vägg avgör längden på karmskruven.


Här får du information om det som är bra att veta om att montera dörr. Monteringsdjup i träregel är minst 45 . Läs om hur du ska förvara, montera och justera dina nya fönster. Används till att montera karmar till dörrar och fönster.


Med karmskruv , måste glaset tas ur. Detta görs genom att ta ett brett stämjärn och knacka ut den längsta glaslisten i skarven mellan list och karm, glöm inte att .

Om infästning utföres med karmskruv , borra och montera enligt de anvisningar som gäller för vald typ av karmskruv. Kapa kilarna i nivå med karmen. Placering av dörr i vägghål.


Järnen placeras 1mm från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg