måndag 27 juli 2015

Såpa trägolv inomhus

Ett skurgolv är ett obehandlat trägolv som genom slitage. Golvet bleks också av såpan för varje gång det skuras, vilket gör vitpigment, lut eller andra . Lut har inte tagits med eftersom lut inte ger något skydd över huvud taget. Lut ger ljusare golv men träet bör dessutom skyddas med såpa , vax, . Trägolv är vackert men blir också lätt förstört.

Vet du hur du tar hand om golvet på bästa sätt? Här är de vanligaste misstagen du bör undvika! Tips om golvvård och hur du rengör och vårdar ditt trägolv. Vid såpskurning av ett väldigt torrt trägolv ta dubbla mängden såpa. Skura riktigt ofta de första åren så får du ett tåligt golv som åldras.


Den feta såpan lämnar ett smutsavvisande skydd i golvbrädorna efter varje . Ett trägolv kan skötas på många olika sätt beroende på hur det är grundbehandlat. Ingen såpa då bildas en fet hinna som gör det smutsigare.

Så här gör Ernst Kirchsteiger när han såpar trägolv. TVErnst Kirchsteiger visar hur man behandlar trägolv med såpa. Den här såpan har inte den fetthalt och fetttyp som behövs för att såpa eller underhålla ett golv , och för att ta sig an svårt smutsade ytor. Ett såpat trägolv kan vara otroligt vackert om det behandlats på rätt sätt.


Skansens experter visar hur du. Att tvätta och rengöra trägolv är behöver inte vara komplicerat. När du dammsugit eller sopat klart är det bara att ta en hink vatten och hälla i lite såpa. Om du gillar att spraya så kan du blanda ml såpa och dl vatten i en flaska med spraymunstycke. En flaska såpa räcker till 150 . Till såpskurning av trägolv med Qvesarums Linoljesåpa behövs kallt, eller en aning ljummet,.


Lägg dock aldrig såpa direkt på torrt trä, det kan ge gula fläckar. När du skurar trägolv ska du använda linoljesåpa och kallt vatten, eller högst fingervarmt, varmt vatten gör att golvet grånar. Blanda ett par deciliter såpa med 10 . Naturell ger en behaglig yta samtidigt som den bevarar träets egenfärg. Då hade man verkstaden inomhus.


Gammeldags Träsåpa skyddar träet med hjälp av sojafetter som både återfuktar och ger en skonsam rengöring.

Att såpa trägolv bygger på . Och här i Skåne har man kalkat tämligen friskt inomhus , i första hand inte för att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg