tisdag 1 mars 2016

Lacka parkettgolv mörkt

Obehandlade och renslipade golv dammas av väl. Nyslipade och lackade trägolv är snygga. Blank lack ger ett skinande golv , matt lack ger samma känsla som ett oljat golv men med tåligare yta. Ska du slipa golv och vill veta mer om golvslipning av trägolv och parkettgolv? Material och verktyg du behöver när du ska slipa och lacka trägolv:.


Förutom att golvet ger hemmet en vacker inramning är det betydligt mer lättskött än ett obehandlat eller nerslitet lackerat golv. Alla klarlacker torkar snabbt. Den ska användas på trärena eller tidigare lackerade golv eller golv behandlade med. R AB då du behöver lacka din parkett. Vi hjälper dig oavsett om det är en stor eller liten yta.


Golvet kan försiktigt beträdas efter ca timmar. Möbler kan du flytta tillbaka . Ett lackat golv är som en golvtyp i sig - så stor karaktär ger en lackad yta åt. Man kan egentligen lacka hur många gånger man vill beroende på vilken sorts . Golvsliparen jag anlitat nåtade golvet för att sen slipa det . Snälla säg inte att jag är dömd att slipa om och lacka en gång till! Vi har ett ganska slitet parkett golv med det blir snyggt med lite polish helt . Att slipa om i stället för att byta ut den slitna parketten är både.


Färg som är avsedd att måla golv med behöver inte lackas efteråt. MÅLADE GOLV , EJ TRÄGOLV Nymålade ytor skall ha torkat minst ett dygn innan du. Lacka inte vid lägre temperatur än 10°C. Flügger Natural Wood Golvlack rekommenderas inte på golv som utsätts för stor.


Om du väljer att lacka dina golv så kan du välja mellan lite olika alternativ beroende på om du vill få en annan nyans på golvet eller behålla det i samma färg . Det vanligaste sättet att ytbehandla slipade trägolv är att lacka eller olja, men också lut,bets på lackade golv såpa eller vax förekommer. Manuell applicering ( golv under m²):. Maskinell applicering ( golv över m²):. Slipa lackerade golv med golvslipmaskin. Avlägsna rester av polish och fett noga med rengöringsmedel.


Dammsug av golvet ordentligt. Inget går upp mot att gå barfota på ett silkeslent skurgolv som patinerats och härdats under många års användning. Skura riktigt ofta de första . I denna gör-det-själv film om att lacka obehandlat trägolv får du några goda råd om hur du lyckas på det. Att olja in – snarare än att lacka – sitt golv har blivit mer och mer populärt under senare år, något som är.


Vid olackerade golv skall lacken strykas i ett tunt lager och torka. Vid tidigare lackerade golv skall golvet rengöras från smuts och fett. Torktid och annat varierar mellan de olika märkena. Vitoljat nylagt furugolv Vitoljat golv i tjugotalshall. Ett bra alternativ för att få ett lättskött och tåligt vitt golv är att luta av det och vitolja det.


Extremt god vidhäftning till alla golv. TreStjerner Golvfärg har mycket god vidhäftning och slitstyrka och kan, utöver trä- och parkettgolv, användas på laminat, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg