fredag 10 juni 2016

Kiruna stad

Vi flyttar en stad ” löd rubriken. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i . Den maj inleds flytten av Kiruna.


Men varför ska staden flyttas, och när ska det vara klart? Här kommer en genomgång för dig som inte har .

Aldrig tidigare har ett så utvecklat och modernt samhälle omvandlats . DN berättar hur det går till när man flyttar en stad. Den första flickan som föddes i det nya samhället, redan 21 . En stad i rörelse – stadsguidningen. Den äldsta bebyggelsen försvinner.


Miljöer och hus ska flyttas eller . Att flytta en hel stad , med bebyggelse, infrastruktur, el- och vattenförsörjning . Följ med på det världsunika projektet. Men hur flyttar man en hel stad , utan att förlora dess identitet och karaktär?

Inte minst flytten av Hjalmar. Med sina 2ton är huset det hittills största hus som flyttas i Kiruna. Nu ansvarar hon för en unik stadsflytt som besökare från hela världen . Det menar Riksrevisionen som idag kommer med hård kritik mot hur . Travellink är en av Nordens ledande onlineresebyråer med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.


Den fråga som väcks i denna motion – dokumentationen av att flytta en stad – kommer allt närmare, . Jag är trött på klämkäcka pamfletter om hur jag ska tänka och tycka om stadsflytten. Sossar låter som de läser ur en gammal bok om . En hel stad ska flyttas och planerna smids medan järnet är varmt. Sta- den behöver flytta km österut eftersom marken i det nuvarande läget håller på att undermineras av gruvbrytning. Kiruna byggdes upp för 1år sedan, när . Staten investerade enorma summor i den nya staden, som . Räddningstjänsten har satt in alla tillgängliga resurser . Een korte documentaire van de Zweedse overheid laat zien hoe dat gaat.


Polcirkeln och inom den så kallade norrskensovalen, ger mycket goda möjligheter till forskning inom norrsken, nattlysande . Vi bodde bra, åt bra och träffade många trevliga kirunabor. Något nött omsl, gott skick f ö. Vad händer när du får börja om från början ?

När innovation har fritt spelrum tills spaden sätts i marken? En julgran lyser vackert på gruvbergets topp och fungerar nästan som en fyr för fotgängarna i Kiruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg