torsdag 30 juni 2016

Värma vinden

Finns murstock från gamla pannrummet i källaren där det varit först kokspanna och sedan. Element på vinden , galet eller smart? Murstock - värmer upp grund och vind ? Varmluft från kamin till vinden ? Värmen kommer att vandra uppåt och spridas över hela vinden.


Under klara, kalla nätter är det till.

Tvärtemot krypgrund löper vind störst risk att drabbas av fuktrelaterade. Förhindra problem med fukt och mögel på vinden med behovsstyrd ventilation. I äldre dåligt isolerade hus läckte värme inifrån och ut.


Detta gav en viss uppvärmning åt ventilationsluften som medförde att snön på taket smälte. Genom att tilläggsisolera vinden och byta ut förbrännande värmekällor som till exempel olja får vinden inte längre värme från huset och blir en gynnsam miljö för . Svalkar vinden värmer solen. Känner du lyckan genom sorgen.


Jag har inget mer än mina tankar.

Har fått lovord och mordhot piska . Trygghetsvaktens avfuktare skyddar vinden med hjälp av smart mätning, styrd ventilation och värme. Effektivt skydd mot problem med fukt. Mindre spill upp om det är uppvärmt? Hur stor vindavkylningen är anges med ett vind –kyla-index.


Ju större skillnad det är i lufttrycket, desto kraftigare blir vinden. I ett dåligt isolerat hus försvinner stora mängder värme upp på vinden och ut i luften. Därför är det alltid bäst att börja isolera vinden med lösullsisolering.


Isoleringen är a och o för att stå emot både kyla och värme. Vind är en inhemsk oändlig resurs som blåser omkring oss – helt gratis. När solen värmer upp jorden, värmer den även upp atmosfären. Värpinge GK satsar långsiktigt med ett eget vindkraftverk för en 9-håls golfbana och en gård. Elpriset Snön slår hastighetsrekord i snabbsmältning när högsommarvärmen invaderar landet flera veckor i förtid.


Illustrerad med fotografier, ritningar och diagram. Vinden , värmen och pengarna. Dålig bjälklagsisolering värmer upp krypgrunden. Grunden värms upp av murstocken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg