fredag 9 september 2016

Bygglov tillbyggnad

Det krävs i de flesta fall bygglov för tillbyggnad. Du behöver inte bygglov men måste göra en anmälan till. Du som har ett en- och tvåbostadshus får göra högst en tillbyggnad med en . Nybyggnad och tillbyggnad kräver oftast bygglov.


Om du glasar in en altan eller bygger takkupor gör du också en tillbyggnad.

Tillbyggnader behöver bygglov. Undantagna är de så kallade friggebodarna och kompletteringsåtgärder utanför planlagt område. En tillbyggnad är en åtgärd som ökar en byggnads volym och en sådan åtgärd kräver bygglov. Om du ska göra en tillbyggnad krävs bygglov.


Innan du får börja bygga ska du ha fått ett startbesked från samhällsbyggnadsförvaltningen. Ansökningsblankett (ifylld och underskriven). Att bygga en ny byggnad eller göra en tillbyggnad kräver oftast bygglov.


Din detaljplan styr hur stor tillbyggnad du får göra.

I de flesta fall behöver du söka bygglov. Det finns dock några detaljplaner där du inte behöver bygglov för . Du måste fortfarande söka bygglov om ditt hus har ett särskilt stort kulturellt,. Riktlinjer för tillbyggnad på bostadshus inom detaljplan med anmälan.


Om du vill bygga till ditt en- eller tvåbostadshus eller en komplementbyggnad måste du oftast söka bygglov eller göra en anmälan. För en- och tvåbostadshus finns . Handläggningstiden för bygglov , förhandsbesked och rivningslov ska enligt plan- och bygglagen. Innan du börjar bygga behöver du ett bygglov och startbesked från bygglovsavdelningen. Här följer några exempel på avgifter för bygglov, anmälan, utstakning och planbesked.


ANSÖKAN OM BYGGLOV FÖR TILLBYGGNAD. Uppgifter om fastighet och sökande. Beroende på hur stor din tillbyggnad är och var den ligger kan du behöva ett kartunderlag som.


Förutsättningarna att beviljas bygglov är olika beroende om din fastighet är belägen. Bygglov behövs för ny-, om- och tillbyggnad. Om ansökan gäller ändring av befintlig byggnad eller tillbyggnad ska det . För att underlätta för dig som planerar att söka bygglov kan du här ta del av.

Om tillbyggnaden är närmare än meter från . Vid ansökan om ändring eller tillbyggnad ska aktuella delar markeras och måttsättas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg