tisdag 6 september 2016

Saltutslag grunnmur

Har litt saltutslag et par plasser i kjelleren, og lurer på om det er noen måte å finne ut hvor mye fukt som egentlig kommer inn. Saltutslag forekommer på murkonstruksjoner i grunnmur og kjeller. Det kan feilaktig forveksles med muggsopp, men er ett resultat av fukttransport i betongen. Når vannet fordamper blir det krystalliserte . Markfukt er det største problemet med fuktvandring på grunnmur.


Et annet synlig bevis på at noe er galt, er saltutslag på pussoverflaten.

Murens utside må bli vannavstøtende først. Er det prosent fukt eller mer i en grunnmur så vil det komme mugg. I boligsalgsrapporten var det videre gitt flere risikoopplysninger, herunder i forhold til pusskader og saltutslag på innvending grunnmur , at det . Er muren under malingen fuktig og du kan se saltutslag , må du først og . Kalkutslag lar seg heller ikke børste av like lett som saltutslag. Akrylmaling er en tett maling som puster for dårlig på en grunnmur.


En pusset grunnmur skal ha det tetteste materialet i midten, og deretter . Et annet tegn kan være lukt i kjelleren og saltutslag på veggene. Terreng har fall mot grunnmur , dermed kan overflatevann fukte ned ytterveggen.

Få en innføring i hva EPS-fuktsikring kan gjøre med fuktskade i kjeller! Grunnmur med høy varmemotstan f. EPS ( Elektro Puls System) er. Fukt i kjeller: Eksempel på saltutslag.


Færre enn én av ti husstander har likevel reparert påviste skader på grunnmur og kjeller, viste en undersøkelse gjennomført av . Ofte faller pussen av murveggene. Terrenget rundt grunnmur skal ha tilstrekkelig fall bort fra bygget. Hvite utfellinger fra betong er vanligvis en blanding av kalk og salt.


I kjemi, saltutslag er overføringen av salt til overflaten av et porøst . Det er fortsatt igjen saltutslag , men dette vil jeg tro kommer bort etterhvert? Nå viser det seg da at det er store skader på grunnmur og et avløp fra. Det sto i tilstandsrapporten at saltutslag tydet på at dreneringen ikke . Når steinene tørker, skiller de ut vannoppløselige salter, som populært kalles saltutslag.


Men faktisk er det mer enn forskjellige slags salter . Vann fra takrenner siver inn mot bygningen og grunnmur og det kan føre til lekkasje på taket slik at vann renner inn på innsiden av taket. I underetasje ble det generelt registrert en del saltutslag og .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg