onsdag 7 september 2016

Sårtvätt med såpa

Ska jag skölja bort såpan noga eller ska det ligga kvar? Kan jag blanda såpa och vatten och spraya på? Vård - Regnskåller eller vad?


Visste du att du kan tvätta kläder och fixa gnisslande gångjärn med vanlig grönsåpa ? Vi fick tipset om såpa som sårtvätt av vår distriktssköterska då sonen hade svårläkt sår och även svärmor som är en hejare på husmorstips tyckte vi skulle testa.

Jag använder såpa till tvätt å äppelcidervinäger till sköljning. Skrubbsår hos barn - Barnakuten. Det finns också färdiga våtservetter för sårtvätt med klorhexidin på som är bra att ha. Sätt barnet i badkar med ljummet vatten med grönsåpa. Isåfall skulle jag nog ta svag såpablandning, max en del såpa till . Sant,eller med såpa som också är bra.


Allrengöringsmedel från Grumme som luktar gott och är perfekt att använda för dammtorkning som golvmoppning.

Köp allrengöringsmedel på Tingstad. Kanske förknippar du inte flytande grön såpa med ömma och såriga. Grönsåpan fungerar även som sårtvätt vid andra tillfällen om man gör . Den är användbar för att stärka immunförsvaret, mot acne och som sårtvätt.


Sårtvätt för sårtyp och vårdområde (procent). Hos 3personer har odlingar tagits både före och efter sårtvätt ,. Vi har såpan för alla användningsområden! Vilket är långt många fler än vad. Tvätta och vårda hästen, karleder och sårtvätt. Effekten av invertsåpor motverkas av Tvål, såpa och anjonaktiva tensider.


Används fördelaktigt som tvål i . Anjonaktiva tensider så som tvål, såpa och tvättmedel har begränsad verkan på . Jämte fett användes såpa som salva och honung ensamt eller blandat med annat. Paracelsus förespråkade det varmt. Diskmedel är praktiskt att använda till så mycket mer än bara disk.

Men du kan inte använda det till allt. Istället rekommenderas flitig sårtvätt - vissa läkare förespråkar bakteriedödande kräm och klorhexidinsprit,. Här är sju saker du aldrig bör rengöra . Huskurer då - såpa , aloe vera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg