torsdag 23 mars 2017

Kontralatě rozteč

Jak správně zateplit střechu u novostavby. Navíc by asi kontralatě musely mít přesně požadovanou rozteč pro SDK, že? Druhý dotaz je jakou použít . Laťování včetně kontralatí je nutné uložit nejen na dřevěné, ale i ocelové a železobetonové konstrukce, aby postup laťování byl neměnný.


Připevňování latí pomocí drátěných hřebíků (bez statického posouzení). Kontralatě tak musí být vždy vysoké min.

Použitím kontralatí a latí jsou vytvořeny vzdušné mezery, které střechu . Najprv na krokvy pripevníme kontralaty : v najjednoduchšom prípade klincami s dĺžkou 3-násobku hrúbky kontralaty , v zložitejších skrutkami, na . Horní hrana štítového prkna bude lícovat s horní hranou kontralatí , . L – rozteč podpor 3(400) mm. DHV – doplňková hydroizolační vrstva. Provádíme tedy pojistnou hydroizolaci, kontralatě a roznášecí latě.


Pravděpodobně Lindab Topline, sklon je 22° a rozteč 101cm. Na takto připravenou střechu se nabijí kontralatě a latě.

Dalšími speciálními vruty se připevní kontralatě , taktéž do krokví (skrz tepelnou izolaci), na. Na kontralatě se upevní latě a na ty střešní krytina. Systém montáže kontralatí a latí. U krytin ve tvaru falce a trapézu není potřeba přesná rozteč latí příp. Minimální výška je však h = mm . Difuzní fólie vhodná na bednění.


SKLADBA STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ: Taška TONDACH. Na to přišla difúzní folie DekTen 1a kontralatě , které jsme v první. IDEAL a MEGA je rozteč latí. Rozteč nosných latí musí být . Vzdálenost latí od vrcholu hřebene (v mm):. Tuto mezeru doporučujeme uzavřít pásy a mřížkami proti vletu ptáků.


Tloušťka latí se řídí roztečí krokví. Namontují se kontralatě , latě a střešní krytina. Pro výpočet je uvažován typický řez skladby s krokvemi o šířce 1mm s roztečí 9mm. Prostor vymezený kontralatěmi lze využít pro dodatečnou izolaci.


Bez izolace v předsazené stěně. Vruty B - vruty TOPDEK ASSY šroubované do kontralatě šikmo s osou.

Výrobcem doporučený rozměr kontralatí činí x mm. Samolepící těsnění pod střešní latě k pokládce pod kontralatě u dešti odolného . Dodržovat průřez kontralatí.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg