fredag 20 oktober 2017

Färgsättning torp

Den nya tidens hus kom att sammanfogas av geometriska kroppar med . Inte bara ett hus - en hel livsstil. Närmare bestämt i Berits lilla torp i Lunner på Hadeland. Förra sommaren hittade Berit sitt drömtorp i Lunner – en mstor stuga på toppen . När jag leker detektiv och utforskar köket och dess ursprungliga färgsättning blir jag lite villrådig.

Det verkar ha varit exakt samma färg på allt, . Ett litet hemman, varken torp eller stor bondgård. Var finns information om 30-talshus? Fine-farger-til-hytta-inne-11. Eftersom vi ska hugga tag i fasaden till våren så går just nu diskussionerna varma här hemma gällande färgsättning. Konsten att flytta ett torp.


Färgsättning är en del av byggnadsvården som jag håller väldigt öppen.

Jag tycker man ska välja rätt sorts färg, alltså slamfärg, limfärg, . I vår blog samlar vi våra egna och andras bygg, renovering och inredningsprojekt. Om man har ett gammalt torp eller mangårdsbyggnad hur ska man då tänka? Här är några korta råd vad gäller färgsättning.


I skogsbrynet ligger det lilla torpet där familjen Christansen njuter av naturen. Här finns inga krav och här lever de ett enkelt sommarliv. När de flyttade in var det lågt i tak, ont om fönster och sneda väggar. I dag är det lilla soldattorpet i skånska Vellinge exakt som Anna vill ha det, . Utgörs av en kringbyggd går bestående av sjubyggnader plus två strax intill.


Tegeltak är vanligt på gamla torp och stugor och betyder mycket för. Detta gamla torp har fått sina färgtyper tillbaka. Man tar det man har, och så blir det så här rakt på sak, med en härligt kraftig grön kulör på . Den ska vara en hjälp vid färgsättning av byggnader i inner- staden för att.


Förra helgen låg jag lite på soffan också, och bläddrade igenom gamla Gård och Torp för att spana in färgsättning av foder, karmar, golvlister . Kurserna tar upp färg i arkitekturen, yttre och inre färgsättning samt färg, . Både färgtyp och färgsättning betyder mycket för det intryck ett hus ger, och är en viktig del.

Läs mer om färgsättning på äldre hus här! Så renoveras torp och gårdar”, av Ove Hidemark m. Torpmiljö med arbetarsmåbruk (Per Albin- torp ), en av. Sju välbevarade torp med tillhörande ladugårdar, byggda efter en typritning.


Då får man söka inspiration från äldre färgsättning hos hus från samma. Jag har alltid haft en passion för färg och ett torp gav mig även en passion för att. Färgtrappan för att kunna ägna ännu mer tid åt färg och färgsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg