onsdag 18 oktober 2017

Tvätta golv med såpa

Såpskura golvet - Få detaljer i ett hus betyder så mycket för känslan och. Gysingesåpa är fet och torkar därför inte ut golven på sikt som annan såpa kan göra. Ovanstående recept är också användbart om du vill tvätta ur gamla skåp,. Lägg dock aldrig såpa direkt på torrt trä. Torka upp vattnet med en trasa.


Så gör du när du ska tvätta golven.

Glaserade keramikplattor: Ljummet vatten med rengöringsmedel, torka gärna av med vatten. Om du gillar att spraya så kan du blanda ml såpa och dl vatten i en flaska med spraymunstycke. En flaska såpa räcker till 150 . Få saker i livet är så härligt som att gå på äkta såpskurade golv. Tvätta aldrig ytor, som skall målas med linoljefärg, med såpa , då såpan kan förtvåla . Skura riktigt ofta de första åren så får du ett tåligt golv som åldras.


Mindre fet såpa torkar ut golvet och gör det mottagligt för smuts. Trä och såpa är som ler och långhalm.

Trägolv som såpskuras får en varm och behaglig yta, den känns nästan som en vaxad träyta. Fördelen är att det alltid går. Det finns andra ytbehandlingar att välja än olja och lack om du har ett golv av massivt trä.


Här får du en steg-för-steg-beskrivning. Ett såpat trägolv kan vara otroligt vackert om det behandlats på rätt sätt. Skansens experter visar hur du bäst. Rengöring av oljade, bonade och lackade golv. Många använder såpa bara på golvet – speciellt trägolv.


Gnugga in fett- eller chokladfläcken med såpa och tvätta sedan som vanligt i maskinen. Fet såpa i kombination med ljummet vatten och rotborste ger ett hållbart, härdat och på längre sikt ett lättskött golv. Vet du hur du tar hand om golvet på bästa sätt?


När det är dags att våt- tvätta , ta små områden i taget med en fuktig, inte blöt, mopp eller trasa . Blöt golvet med kallt vatten, förslagsvis några bräder i taget. Vid skurning av ett extremt torrt trägolv rekommenderar vi dubbla mängden såpa för att du. Tvätta golven, speciellt trärena skurgolv bör bara skuras och tvättas med linoljesåpa.


När du skurar trägolv ska du använda linoljesåpa och kallt vatten, eller högst fingervarmt, varmt vatten gör att golvet grånar. Blanda ett par deciliter såpa med 10 . Ju fetare såpa är desto bättre löser den.

Inomhus har sten fått sin allra största användning i våra golv. När denna torkat kan den sopas upp och golvet tvättas med såpa och vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg