onsdag 21 februari 2018

Bygglov på landet

På landet är fler byggprojekt befriade från bygglov jämfört med tätbebyggda områden där det finns detaljplan. Hej, Behöver er hjälp, vad gäller på landet utanför planlagt område? Bygga viss procent utan bygglov ? Det finns vissa undantag från kravet på bygglov om du har ett en- eller ett tvåbostadshus.


Du behöver oftast bygglov om du vill bygga en ny byggna bygga till eller göra vissa andra ändringar. Utanför område med detaljplan krävs inte bygglov för att uppföra en komplementbyggnad vid en- och tvåbostadshus.

Du kan även behöva bygglov för att . I sådana områden krävs bygglov om man vill bygga ett nytt bostadshus, medan tillbyggnader upp till en viss storlek är bygglovsbefriade. Kom ihåg att prata med din granne även om dina byggplaner inte kräver bygglov. På Boverkets hemsida hittar du broschyren Får jag bygga? Det håller på att bli mycket svårt att få bygglov för småhus utanför Eskilstunas stadsbebyggelse. Skälen till att sökande har fått nej varierar, men . Här svarar vi på de vanligaste frågorna om bygglov.


Vilka handlingar behövs för att ansöka om bygglov ? Undantag från bygglov ute på landet.

Om fastigheten ligger utanför tättbebyggt område och där det inte finns en detaljplan, finns det en del undantag för . Vad roligt att du är intresserad av att bygga hus på landet i Kungälvs kommun. På landet får man göra mindre tillbyggnader, men inom sammanhållen. Du får göra mindre tillbyggnader på ett småhus på landet utan att söka bygglov. Du som ska bygga nytt, bygga om eller bygga till kan behöva bygglov. Det kan se olika ut beroende på om du bor centralt eller på landet.


Hur mycket får man bygga ut på sitt hus UTAN bygglov ? Vi bor på landet med grannar bara och den närmsta bor ca 5meter elelr lite mer . Har ni funderingar på att söka förhandsbesked eller bygga nytt på landet i sommar? Då är det hög tid att skicka in er ansökan nu. Här hittar du information om när du behöver söka bygglov eller göra en anmälan. Om du bor på landet finns mer generösa regler när du vill bygga en ny . Du vet vad du ska bygga men kräver det bygglov ? Räcker det med en anmälan eller behöver du inte göra något alls?


Vi har listat de vanligaste byggprojekten . Bor på landet utan grannar (i direkt närhet)?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg