tisdag 18 oktober 2016

Male opp gravstein

Når man skal sette opp et gravmonument er det en viss ventetid før dette kan gjøres. Som hovedregel kan gravstein settes på plass tidligst måneder etter en. I enkelte tilfeller, men heldigvis veldig sjelden, har dette medført tragiske. Noen pårørende får ansvaret for å sette opp en gravstein for en fjern slektning man ikke har hatt noe forhold til.


I slike tilfeller kan det være riktig med et nøytralt.

Jeg hadde nok dratt på de nå, men så er jeg jo år el. Sånn fugepenn som brukes for å friske opp fuger mellom fliser. Maling av skrift på gravstein. Polerte gravminner er enklere å male. Be oss gjerne om råd hvis dere ønsker å male skriften selv.


Vi oppfordrer folk til å benytte og pusse opp en gammel gravstein istedenfor å kjøpe en ny, slik at man har litt fokus på gjenbruk. Oppussing av gravstein kan bestå av å legge inn ny lakk eller bladgull i gravstein. I tillegg til å pusse opp selve navnet så kan alle sidene rengjøres.

Den blir mye bedre, men røttene til mose og lav har allerede satt seg fast i porene på . Gullskriften på en gravstein er så godt som borte. Hvem får man til å fikse det? Vi benyttet kirkegårdstjeneren når vi pusset opp vår sten. Har det gått noen år siden stenen var ny, anbefaler vi å pusse opp gamle navn. Gjenbruk av gravstein er som oftest økonomisk samtidig som det bidrar til å ivareta.


Man kan velge mellom å bruke samme steinsort som på eksisterende stein, . Vi kan pusse opp din gravstein. Vi utfører alt av oppussing, inskripsjoner oppretting og bolting av din gravstein. Alt arbeid foregår på kirkegården så støtten må ikke . Flere rekker med gravstøtter står på skeiva ved Den gode hyrdes kapell på Orkanger.


Men å rette opp en gravstein er . Men i likhet med de fleste han kjenner, visste han lite om det private. I løpet av helgen har noen satt opp Donald Trumps gravstein i den. Men kostnaden med å sette opp stein må ha betydd at de fleste nok. Liggende gravstein fra middelalderen, ved Hallvardskatedralen i Oslo.


Før en gravstein settes opp , er det vanlig med oppsett av ventetegn for å markere.

I tiden fra gravleggingen til man får satt opp gravmonument, vil mange ha . Gravminnet skal godkjennes av Kirkelig fellesråd før det settes opp. Det krever refleksjon og omtanke, men også en del praktiske avveininger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg