tisdag 18 oktober 2016

Tvätta ullkläder med såpa

Det känns skönt att tvätta ull med en oparfymerad naturprodukt, och man. Prova såpa , eller riv olivtvål i varmt vatten, det är snällare mot ullen. Jag testade att tvätta kläder i maskin med enbart vanlig såpa (i facket för flytande tvättmedel) och det både.


Fast såpa är fantastiskt som fläckborttagningsmedel och tvättmedel. Speciellt feta fläckar tas med fördel bort med såpa.

Till skillnad från flytande . Det vore dock trevligt att kunna tvätta ylle i grönsåpa , det luktar ju så gott! Och så blir det en grej mindre som ska få plats i städskåpet. Jag har idag testat att tvätta kläder i tvättmaskin med gulsåpa. En mig en kompis var lika imponerad som du av gul- såpa , men vill minnas att . Annars så ska grumme såpa , hälsinge stallsåpa osv även återfetta.


Ull som behandlas och tvättas på rätt sätt kan hålla riktigt länge.

Det är många som står rådvilla när det är dags att tvätta favorittröjan i ull. Man ska tydligen kunna tvätta i YES också. Jag associerar fortfarande lukten av grönsåpa m ull , konstigt va? Visste du att du kan tvätta kläder och fixa gnisslande gångjärn med vanlig grönsåpa ? Här är tips på olika saker du kan använda såpa till. Tvätta kläder med grönsåpa : 2-msk grönsåpa till kg tvättmaskin.


Sängkläder kan man tvätta i grader med grönsåpa. Såpa är ju som sagt också ett tvättmedel, till och med the original. Jag brukar använda olivtvål, som jag river, till att tvätta ullkläder och även . Blev ulltröjan konstig efter tvätten? När du tvättar i ull gäller det att hålla tungan rätt i mun.


Enzymer kan skada klädfibrerna och göra plagget nopprigt. Letar du efter tvättråd för ull och för att tvätta ylle? Här hittar du en enkel guide för hur du tvättar ull på bästa sätt, steg för steg.


Att använda ylleplagg är något utav ett måste för att hålla sig varm under den svenska vintern, och att tvätta ull och ta hand om yllematerial på bästa sätt kan . Kan jag verkligen tvätta dom i vanliga 40-programmet i maskinen?

Ull , lin, hampa och siden tål daglig vattentvätt men man behöver inte tvätta så ofta. Naturmaterial släpper också ifrån sej smuts lätt i vatten. Ull har en unik förmåga att fräscha upp sig med hjälp av luftens syre.


Genom att vädra dina ullkläder regelbundet, behöver du inte tvätta dem så ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg