tisdag 18 april 2017

Glidgjutning eller insatsrör

Sotarn var här och provtryckte vår öppna spis idag. Alternativen är glidgjutning eller stålrör. Fogbruket vittrar, skiljeväggar rasar, skor stenar fryser sönder eller till och med blåser ner.


Med andra or tänk dig för innan du låter montera insatsrör i din gamla . Om man ska installera en fristående braskamin eller inbyggnadskamin och inte har en.

Skador på murverket och rök – eller ventilationskanalerna är mycket. I de flesta fall fungerar det utmärkt att sätta in ett insatsrör eller glidgjuta. Det finns två typer av skorstensrenovering när det gäller en murad skorstenskanal - Insatsrör eller sk.


Vilken metod som passar bäst . Krävs det inte erfarenhet och specialverktyg vid glidgjutning ? Själv är jag inte så lockad av vare sig insatsrör eller gliddragning med en s. Skorsten, skorstenspipa, skorstenskanal eller rökrör?

Sverige och hjälper dig att täta din skorsten med insatsrör från NSP. Resultatet av en glidgjutning är en tät rök- eller ventilationskanal med. Tänkte bara höra om någon har erfarenhet av glidgjutning av skorsten.


Ungefär det samma om man monterar insatsrör eller vad det heter. Antingen om ni gjort det själv eller om ni tagit. Inget som jag skulle göra själv, men . Detta brukar upptäckas vid en besiktning, brandskyddskontroll eller vid en vanlig.


Ett insatsrör kan anslutas direkt på exempelvis kassettinsatsen via en kassettövergång eller görs ett arbetshål stort nog för att få in en bottenkona strax ovanför . Glidgjutning eller montering av böjliga rostfria insatsrör tillhör de vanligaste . Ibland är dock skorstenen i så dåligt skick att den bör muras om , helt eller delvis. Hur tätar eller lagar jag min skorsten? Böjligt insatsrör eller gildgjuta?


Bör man installera ett böjligt insatsrör eller glidgjuta en kanal även om rökkanalen inte . Reparation genom glidgjutning av rökkanalen eller installation av rostfritt insatsrör som utgör en helt ny rökkanal. Valet av metod kan vara beroende av såväl .

Posts about glidgjutning written by kalserud. Tag Archives: glidgjutning. I det fallet tätas med keramisk massa eller med olika typer av insatsrör , som är en. Det kan röra sig om allt från att behöva mura om skorstenen till att täta skorstenen genom glidgjutning eller installera ett insatsrör. Oftast fungerar det utmärkt att endast sätta in ett insatsrör eller glidgjuta.


Vi utför skorstensrenoveringar med typgodkända metoder och material. Det är klokt att välja ett insatsrör framför glidgjutning om du själv skall utföra arbetet. Båda metoderna utförs med års garanti och till fasta priser. Inre skador i skorstenskanalerna , som gör de otäta , åtgärdar vi med glidgjutning eller med montering av rostfria insatsrör.


Jag tänker att man antingen helt enkelt byter röret, eller också knackar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg