fredag 9 oktober 2015

Luta golv hårdvaxolja

Att luta en yta är endast en förbehandling och behöver därför kompletteras med en slutbehandling. Trälut och hårdvaxolja för ljusa golv. Sedan har de haft på osmo hårdvaxolja matt transparant. Luta och olja golv med springor och sågspån under?


Utseende hårdvax jämfört med olja?

Hårdvaxolja är en särskild typ av olja för trägolv som ger en mycket hållbar yta. Samtidigt som ytan blir både vatten- och smutsbeständig bevaras träets vackra . Ett bra alternativ för att få ett lättskött och tåligt vitt golv är att luta av det och. Det finns även vitpigmenterad lut som gör golvet något vitare, men har en. Men hur skiljer sig t ex olja, lack och hårdvaxolja åt när det kommer till slitstyrka, utseende och. Såpa kan kombineras med lut för att skapa ett ljusare golv.


När man behandlar golv och väljer en pigmenterad hårdvaxolja ska. Osmo hårdvaxolja på våra nya furugolv, istället för att luta dem och det .

För golv som utsätts för slitage rekommenderas behandling med Herdins Golvolja. Herdins Hårdvaxolja för golv är transparent och baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer, som ger både näring och naturlig finish åt trä. Vårt golv är nu grön-gult, brunfläckigt och inte trevligt att gå på då det känns fnasigt. Lut och hårdvaxolja kommer jag aldrig mer att använda! Lut är ett sätt behandla golv av furu och gran.


Efterbehandla med hårdvaxolja , olja eller såpa – ofärgad eller. Lacka inte på ett lutat golv. Därefter kompletteras golvbehandlingen med exempelvis olja, hårdvaxolja eller såpa beroende på önskat resultat. Den lut som vanligen används,.


Ernst Kirchsteiger visar hur du med enkla medel tar hand om ditt trägolv. Prenumerera för mer från Ernst. Både lut , träolja och såpa finns med vita pigment om man föredrar det rent estetiskt.


Oljan skall inte förväxlas med hårdvaxolja som är en helt annan produkt. Hej Jag har nu lutat våra nylagda furugolv och använde en vitpigmenterad variant. Då det även för år sedan lades på hårdvaxolja ovanpå undrar jag om det går. Kan jag byta över till er Faxe vitsåpa (med det som redan sitter i mitt golv ) .

Branschriktlinjer - Behandling med hårdvaxolja på trägolv - HÅRDVAXOLJA 15 . Du kan välja mellan lack eller hårdvaxolja som finish. Så här gör du när du oljar ditt slipade golv med Osmo Hårdvaxolja. Det går inte att lacka på ett lutat golv pga PH halten i luten.


Det är vanligare idag att man använder sig av hårdvaxolja i vit nyans, vilket i stort sett ger samma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg