onsdag 20 januari 2016

Bygganmälan handläggningstid

Handläggningstid för anmälan och bygglov. Om du planerar att utföra en åtgärd som inte kräver bygglov, kan du istället behöva göra en anmälan till kommunens byggnadsnämnd. I plan- och bygglagen, PBL, finns bestämmelser . När ansökan är komplett, alltså när alla handlingar är inlämnade och de är fackmässigt gjorda, påbörjas handläggningstiden för din ansökan.


För projekt med avvikelse från detaljplan eller projekt med ofullständiga och otydliga handlingar får man räkna med längre handläggningstid. De flesta åtgärder på ett hus kräver bygglov eller en anmälan.

Välkommen att höra av dig till oss med frågor. Kundcenter i stadshusets entréplan svarar på frågor . Du får ditt bygglov inom veckor om handlingarna är kompletta. Om ditt ärende behöver ytterligare . Ritningar Beställ nybyggnadskarta . Normal handläggningstid för bygglov är veckor från det att du lämnat in en komplett ansökan.


Här hittar du information om de åtgärder som kräver bygglov eller rivningslov. Det är stadsbyggnadskontoret som avgör om .

Det finns åtgärder som inte kräver bygglov utan endast en . Vissa perioder tar det längre tid beroende på hur mycket vi har att göra. Kommunens handläggningstid snabbas upp. Krav på kontrollansvarig och kontrollplan införs. Byggnadsnämnden gör arbetsplatsbesök på byggen.


Ansök om bygglov, lokaliseringsprövning, rivningslov, marklov eller gör en anmälan. Du kan följa ditt ärende steg för steg och skicka in . En anmälan krävs när du ska ändra i en . Anmälan för åtgärder som inte kräver lov. Enligt plan- och bygglagen får handläggningen av ett bygglovsärende inte ta mer än tio veckor. Tiden får förlängas med ytterligare tio veckor . Alla ärenden är olika och i de flesta fall har vi svårt att säga någon exakt ti eftersom den beror på flera saker som vi inte alltid råder över. Många vill bygga i Trelleborgs kommun.


Det leder till lite längre handläggningstid än vanligt för bygglov och anmälan. För närvarande är handläggningstiden 10 . Här kan du läsa övergripande information om regler för bygglovstaxa och hur lång tid handläggningen kan ta. Har precis fått ett brev från kommunen som meddelar att det för tillfället gäller kraftigt fördröjning på handläggningstid för.

I bygglovet prövas bland annat utformning och . Ska du bygga nytt, bygga till eller göra förändringar av byggnader behöver du ofta ett bygglov. Ta alltid i förväg reda på vad som gäller om du planerar att bygga, ändra eller riva något. Det kan innebära att vissa bygglov- och strandskyddsärenden tillfälligtvis får längre handläggningstid.


Vi hoppas på förståelse för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg