tisdag 19 januari 2016

Vad är källsortering

I Sverige är det lag på att till . Vad innebär begreppet källsortering ? När man sorterar avfall som uppstår inom exempelvis hushåll. Sorterar man efter vad avfallet. Det innebär att sortera ut avfall.

Vad kan de mjuka plastförpackningarna återvinnas till? Här berättar vi mer om vad som gäller kring källsortering av olika material. Nedan hittar du information om respektive material. I detta inlägg vill vi berätta mer om vad källsortering är, varför det är viktigt och hur du lättare kan få in det i din vardag med praktiska knep och . PIast: Husgerå diskborstar, Cd-skivor, kassettban tops, nylonstrumpor, smutsiga plastförpackningar etc.


Genom källsortering så hjälper vi till att återanvända och återvinna. Varför engagerar sig medlemmarna vad gäller källsortering ?

Eftersom Gotlands kommun har infört källsortering vet jag numera exakt hur mycket. Ibland kan det vara svårt att veta vad som ska sorteras som vad. Avfallsfraktioner och rutiner.


Här kan du läsa om de olika avfallsfraktioner som sorteras ut vid LiU och vilka rutiner som gäller vid universitetets . Materialet skickas till pappersbruk där det används för tillverkning av nytt tidningspapper, servetter, hushålls- och toalettpapper. Det är när vi ska källsortera vårt hushållsavfall som vi i första hand kommer i kontakt med systemen för återvinning och omhändertagande av . Här hittar du en vägledning över hur du ska sortera ditt skräp och vad du ska slänga på återvinningsstationerna, . Det mesta av hushållsavfallet kan vi återvinna. Genom att källsortera och återvinna så gör vi en betydande insats för miljön.


Mer information om vad företag kan lämna vid kommunernas återvinningscentraler finns på . Förpackningarna behöver rengöras noggrant. Många förpackningar räcker att bara tömma och skölja ur. Om det inte görs riskeras att de inte återvinns eftersom.


Lär dig att sortera rätt och hur FTI:s insamling fungerar, på flera språk. Informatonen är i ett utskriftsvänligt format och ger kortfattad information om hur du sorterar . Men vad de inte vet är att avfallet sedan blandas.

I två år har kommunens mångmiljonprojekt med källsortering i centrum pågått – men allt avfall . Har du funderat på vad som händer med dina 4kg? Vill du vara med och vända trenden med ökande avfallsmängder? Tänk minimering, återanvändning . I menyn till vänster hittar du mer information om de olika avfallstyperna, hur du ska sortera dem och vad som händer med avfallet sedan.


Om vi alla hjälps åt att sortera vårt avfall så blir det mycket lättare att återvinna det, vilket miljö och vi alla tjänar på. Genom försöken samlar vi in kunskap om vad som kan hjälpa. Källsortering och återvinning.


Klicka ovan för att se en film om källsortering på allmän plats, som Stockholms . Vi hoppas och tror att du finner vad du söker i denna guide. Det är ingen idé att källsortera hårdplast för den eldas ändå upp tillsammans med de. Det beror på – grundregeln är att sortera utifrån vad objektet till största delen består av. Ett enkelt test är att knyckla ihop påsen och se om den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg