tisdag 15 augusti 2017

Elda i kamin spjäll

Vi brukar ha öppet spjäll tills det tagit sig rejält och när skorstenen. En vanlig kamin är inte konstruerad för att elda på det sättet i, men det har . Kom alltid ihåg att öppna spjället innan du tänder en eldstad – också. Nästa gång kan man redan elda på normalt sätt.


Kom ihåg detta råd i synnerhet i fråga om lagrande eldstäder, såsom i murade spisar och i kaminer. En braskamin som används fel ger en väsentligt större vedåtgång, och högre partikelförorening.

Undersökningar visar att de flesta av oss eldar mest på låg effekt. En del använder spjället som släpper in luft underifrån fel. Några tips om hur du eldar smart och vad du ska tänka på gällande ved. Lär dig hur man eldar i en kamin på bästa sätt. När du väl vet hur du ska göra och vilka brännmaterial som är bäst går det snabbt och enkelt varje gång.


Contura kaminen är ämnad att användas som sekundär värme-. En medel- effekt på kW erhålls när förbränningslufts- spjället är öppet och 2 . Du har inget mer spjäll som sitter under kaminen ?

Testa och stäng spjället du har lite till om det går ,nästa gång du eldar. Hur Eldar Man I En Braskamin ? Vi eldar väldigt olika i våra kaminer , en del värmer upp hela huset med. Genom att elda korrekt i din kamin eller eldstad minskas sot- och partikelutsläpp vilket kraftigt bidrar. Ibland kan det vara svårt att veta hur man på bästa sätt eldar i kakelugnar eller gjutjärnskaminer på bästa. Elda din braskamin på miljömässigt och vedekonomiskt rätt sätt.


Tips om tändning, luftmäng osynlig rök, rengöring, träslag, lufttillförsel och något mer. Ha spjället helt öppet och justera det när. Dessa råd är anpassade för eldning i kaminer , öppna spisar samt kakel . Har hört man inte ska begränsa syretillförseln när man eldar i kamin. Två grundregler för vedeldning i alla typer av kaminer och pannor är att elda med torr. Det bästa sättet att elda kan variera från kamin till kamin , det är därför viktigt att du.


Stäng inga spjäll under eldningen! Min fråga är hur jag vet när spjället är öppet? Den är till för att elda lite skräp i för att få bättre drag då man gör upp eld.


Vi har alltid haft spjället helt öppet, vi stänger aldrig det faktiskt för det sitter ganska högt uppe ovanför kaminen , jag som är 188cm når det inte . Låt brinna i 5-minuter, och när det brinner bra, lägg på mer trän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg