onsdag 23 augusti 2017

Stockholmsvit grå

Jag har sett väggar som helt enkelt ser ljusgrå ut som ska ha . Det finns en uppsjö av vita kulörer. Du kan också matcha kalla kulörer med kalla metaller som silver och zink. Motsatsen gäller för varma vita kulörer.


Väljer du en varm grå kulör på väggen kör du . Denna mångsidiga kulör som enkelt rör sig mellan det drömska, romantiskt lantliga till det råa industriella.

Men hur väljer man rätt nyans? Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi . En fondvägg har vi som är grå -granit med vita strimmor. Runt fönstrena är det stockholmsvita foder. Nu vill vi ha vita väggar, men fodret får . Stockholmsvitt eller antikvitt? Vi ska måla om våra redan vita väggar i vitt och har fått burkar med stockholmsvit.


I direkt anslutning till hus i det grå området: Högbygrå (använd nedan sammansättning).

Här har Marie Strenghielm målat vardagsrummet i sin härliga Dalarövilla i en varm grå färg. Den platsbyggda bokhyllan får gå i samma nyans . Vitt, svart och alla grå nyanser däremellan kallas ofta för ickefärger eftersom de inte utgår från primärfärgerna i en färgtoncirkel. Välj kulör i NCS- databasen med ett enormt spektrum av färger.


Precis som att det finns mängder av grå nyanser finns en uppsjö vita. Några går åt det gula hållet, medan andra går åt det grå och det finns . Några tips på hur man får till rätt grå nyans? Enligt min uppfattning så går äggskal lite, lite, lite åt det grå hållet, men. Bort med det fula ¨stockholms-vita¨ och på med en ljust, ljuvlig grå färg från nordsjö såklart!


Färgen är ljust ljust grå och passar så fint ihop med resten av inredningen här hemma. En kall grå kulör med dragning mot blått. Tack vare sin höga kvalitet på pigment och bindemedel är den tvättbar och . Jag låter alltid bryta en halv stockholmsvit nu förtiden, men det gör jag hos. Grå skiffer och grå harmoni är tips på bra färgkombinationer mot . Väggen är stockholmsvit , vilket jag hatar, så jag vill inte måla skåpen i. Färgbenämningen finns i litteraturen från 50-talet och avser en bruten vit i svagt gul ELLER grå.


Våra tre kulörer ”English Mist”, ”Embassy Grey” och ” Grå modernism no.

Bränd Terra 4 Obränd Terra 4 Guldocker 9 Ljusocker 9 Koboltblå 8 Grå umbra 36.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg