tisdag 12 september 2017

Lägga kantsten själv

Att sätta kantsten gör du i ett fåtal steg. Följ vår guide för att sätta kantstenen stabilt och snyggt. Beställ kantsten och ditt material på stenbolaget.


Längst ner lägger du grövre makadam och fortsätter med finare ovanpå, och. Ett alternativ kan vara att använda kantsten som är L-formad.

May Lär dig lägga stenplattor i din trädgård? Här är handfasta tips för dig som vill stenlägga trädgårdsgång, garageuppfart eller altan. Om duken är smalare än vad gången är så lägg skarvarna omlott.


Mät upp gången för att få veta den ungefärliga ytan. Då kan företaget du beställer sten från . Oct Inte så svårt att anlägga själv. Gräv lite bredare och djupare än kantstenen.

Följ stegen för att lyckas med läggningen! Vi visar hur du lyckas med stenläggningen. Jag hade tänkt att sätta gatsten som kantsten mellan gräset och häcken, behöver man göra något speciellt förarbete eller kan man bara sätta . Varför är det så bra med kantsten ? Hur och varför sätter man kantsten runt en uteplats? May VIDEO: Gatstenar är grundbulten i stensättaryrket. Kantsten sätts bredvid en yta för att ge ökad.


Här visar yrkesmannen hur man lägger dem. Förstasida Hantverksteknik Stenläggare Hur formar jag en kantsten ? Vänd stenen så att sidan utan skåra vänds uppåt och lägg en liten sten av granit på . Marksten och plattor i betong är dessutom lätta att lägga och finns i många storlekar. Ett tips är att sätta kantsten i jordfuktad betong. När du lägger marksten är det viktigt med planering, noggrannhet och riktiga.


Med planering, noggrannhet och riktiga redskap lägger du enkelt din marksten själv. Instruktioner för att lägga marksten själv kan man få av de som säljer marksten, tex.

Gjutformar, gjutform för trädgården. Här finns pengar att tjäna på att själv gjuta dina trädgårdsplattor, trädringar och kantsten. Dessutom är det en rolig hobby.


Marksten är dessutom både hållbart och praktiskt samt kräver minimalt med underhåll. Att lägga marksten själv är inte speciellt svårt men det kräver lite kunskap .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg