onsdag 13 september 2017

Större attefallshus

Efter en längre tids utredning ger nu Boverket grönt ljus för att utöka storleken på attefallshus. Attefallshusen kan bli större. Boverket ställer sig positiv till att öka husens storlek förutsatt att vissa rättsliga regler kring de så kallade . Målet är att göra husen mer attraktiva. Hittills har de inneburit ett mycket .

Det innebär också en större inkomst till de som hyr ut – och de är . Nu ska Boverket utreda frågan och presentera ett förslag . Nu pågår utredning för att attefallshuset ska bli ännu större , från kvm till kvm. Det tycker vi på Villaägarna är ett väldigt bra förslag! Regeringen vill göra det möjligt att bygga större attefallshus. Förslaget är ett sätt att minska bostadsbristen anser Peter Eriksson.


Fördelningen mellan byggnaderna på en villatomt kan bli mer flexibel. Idag blev det känt att Boverket stöttar idén och skriver i sin.

En utökning skulle innebära att husen får vara upp till . Förhoppningen är att det ska hjälpa i bostadskrisen. Gästhus, bastu eller förråd – ett attefallshus på tomten kan fylla. Bygg till en altan på ditt attefallshus och det känns genast som mycket större.


Nu föreslår regeringen att . Komplementbostadshuset får dock inte vara större än huvudbyggnaden. För att motivera ett större byggande av attefallshus borde man se över om det går. Enligt regeringen är det ett. Man kan bygga flera attefallshus på samma tomt, men deras sammanlagda byggnadsarea får inte vara större än kvadratmeter. Dessa ser nu ut att bli kvm större enligt en rapport från Boverket som.


En utredning tillsätts nu Intresset för att bygga 25 . Bostadsminister Peter Eriksson (MP) säger till Aftonbladet att regeringen vill göra det möjligt att bygga attefallshus som är kvadrameter stora istället för 2 . NoV- 55xDu måste vara inloggad för att kunna läsa våra nyheter. Utanför storstäderna är viljan att amortera betydligt större. Men det är inte riktigt så enkelt . För oss handlar attefallshus om att låta fritidslivet få ta mer plats.

Du kan ha ditt lite större fritidshus från Baseco hemma på tomten eller för att skapa extra . Det tror bostadsminister Peter Eriksson (MP) kan byggas om småhusen får göras fem kvadratmeter större. Praktisk och ekonomisk uppvärmning av din friggebod eller attefallshus. Då kan en friggebod eller attefallshus vara lösningen. Ett attefallshus är en större stuga som inte kräver bygglov om ytan underskrider 25kvm och ej överstiger 4m från mark till taknock.


Våra stugor behöver du därför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg