tisdag 26 september 2017

Tvätta händerna med såpa

Såpa är universalmedlet som aldrig går ur tiden. Grönsåpa till nästan allt - Här är städtipsen där såpan kan komma bra till. Det här kan låta galet men att tvätta händerna i såpa istället för vanlig tvål fungerar . Såpa (även kalitvål, kaliumsalt av fettsyror, fettsyrat kalium eller kristallsåpa) är ett rengöringsmedel av antingen seg.


Såpan är skonsam mot händer till skillnad från modernare skurmedel.

Svenska tvål har med tvaga = tvätta att göra. Städa miljövänligt och utan kemikalier. Visste du att du kan tvätta kläder och fixa gnisslande gångjärn med vanlig grönsåpa ? Att rengöra och städa med miljömärkt såpa är bästa tänkbara. Ta koncentrerad såpa direkt på händerna och skölj sedan med vatten. Tvätta bilen, båten och husvagnen.


Om du gillar att spraya så kan du blanda ml såpa och dl vatten i en flaska med spraymunstycke.

En flaska såpa räcker till 150 . Jag testade att tvätta kläder i maskin med enbart vanlig såpa (i facket för flytande tvättmedel) och det. Experten svarar: Vad händer med. Till mörk tvätt använder man msk grönsåpa istället för tvättmedel vilket gör. Tänk att vi är så noga med att tvätta händerna innan matlagning, bara för att plocka.


Använd istället vanlig såpa eller ett miljömärkt diskmedel, . Den säljs under namn som gulsåpa, grönsåpa mm. Vi har använt såpa som flytande tvål för att tvätta händerna allt sedan jag skrev detta . Då Såpa använts väldigt länge finns det också stor kunskap om hur man använder den. Kläder som är impregnerade behåller sitt skydd om man tvättar dem i såpa. Själva använder vi den när vi skurar golv, möbler, tvättar penslar, tar bort målarfärgsfläckar på golv,. Såpa löser fett och flott och återfettar också händerna.


Sen finns det ju en del medel i affärerna för att tvätta olja med mera från händerna. Såpa görs av tallolja, och fungerar bra mot kåda. Mer lyx- såpa åt folket” ropade det nu inne i hjärnan.

Använder personligen endast Grumme gul såpa till håret samt balsam till. Linsåpa Byggfabriken – lit. Vi använder såpa , ättika, bikarbonat och en snutt diskmedel och det.


Ibland tvättar vi sängkläder och lakan i linoljesåpa och då luktar de sommaräng. Har ovanan att när jag skall laga mat eller kommer hem att tvätta händerna med diskmedel itf tvål. Självklart använder jag tvål när jag dushar . Såpa gjord på tallolja skiljer sig mycket åt från annan såpa.


Undrar om man visste för i tiden när man bruka tvätta sig i det att såpa var så bra. Tänk, till och med tjära kan man tvätta bort med såpan. Man gnider in händerna med flytande såpa. Låter den sitta en stund och sedan är det . Man skär kyckling och tar på kranarna när man ska tvätta händerna. Badrumssprej: en tesked såpa , en deciliter ättiksprit, saften av en citron, . Det vore dock trevligt att kunna tvätta ylle i grönsåpa , det luktar ju så gott!


Tänkte spruta med såpa men undrar vad det är för typ av såpa man skall. Eller flytande tvål som man använder för att tvätta händerna ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg