torsdag 23 april 2015

Bygge hus selv regler

Det er mye forskjellige regler rundt det å oppføre et nytt hus eller en ny hytte. Tips til sjekk av hus og hytte. Dersom du velger å styre byggeprosessen selv må du dokumentere at . Hvem som helst kan selv søke om å stå ansvarlig som selvbygger for.


Flere og flere ønsker å benytte seg av muligheten til å bygge sin egen bolig.

Skal du bygge nytt eller bygge på, må du forholde deg til gjeldende byggeregler. Som byggherre har du alt ansvaret selv hvis noe går feil i en byggesak. Mange vet ikke at etablering av utleiedel i eget hus er søknadspliktig. Går for tiden med planer om å bygge nytt hus , huset skal etter planen. Da er spørsmålet, hvor mye kan jeg gjøre selv og hva må jeg leie inn . Forenklingen av reglene gir deg mer frihet til å bygge , men du får også mer ansvar.


Du må selv å sørge for at det du ønsker å bygge er i tråd . For hus - og hytteeiere som går med planer om et tilbygg, om å sette opp et.

DYR HYTTE: Geir Lundheim valgte å bygge hyttta selv på fritiden, noe som har. Mange synes derfor dagens regler er urimelige, urettferdige og . Regler om en tømrer som bygger sitt eget hus ? Går under samme reglene som alle andre som ønsker å bygge hus må følge. Bortsett fra at en tømrer som . Før arbeider kan igangsettes på tomt eller bygg , må byggesøknad være godkjent av kommunen.


Selv om disse foretakene i utgangspunktet er godkjente, må de likevel for hvert byggeprosjekt sende søknad til. Nå, år senere, bygger vi nytt hus som virkelig passer. Hvilke pligter har du, når du bygger om? Husk også, at hvis du bor i et fredet hus , skal du have tilladelse fra. Ved byggerier, som ikke anmeldes til kommunen, skal du selv sørge for at sende . Dette kan du bygge uten å sende nabovarsel.


NB: Enkelte kommuner kan ha regler som overstyrer de nye. Men har du kun ett sted å plassere din nye garasje, kan du neppe anklages for å være hensynsløs selv om . Det ble ikke SÅ mye enklere å bygge uten å søke på egen tomt. Veilederen viser samtidig hva som gjelder av regler for avstand til nabotomt,.


Dette spørsmålet kommer til å felle en god del som ønsker å bygge selv.

I deler av Bergen er det flere arealplaner som har strengere regler for. Sjekk om du kan bygge uten å søke, om du kan søke selv eller du må ha hjelp av fagfolk. Nye byggeregler gjør det enklere å bygge et anneks.


Jeg vil oppfordre alle til å ha en god dialog med naboen, selv om det ikke lenger vil . Den som skal bygge , har imidlertid selv ansvar for å sjekke at tiltaket ikke kommer i strid med plan- og . Direktoratet for byggkvalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg