fredag 4 mars 2016

Såpa tryckimpregnerad altan

En helt ny altan byggd av tryckimpregnerat trä rekommenderar hon att man låter vara i tre. Enklast är att skura med såpa en gång varje år. Det absolut vanligaste trallmaterialet är tryckimpregnerad furu. Första åtgärden är nog en skrubbning med vatten och såpa med en borste.


Men, som sagt, kan jag pensla på Slipper träskydd på såpan nu?

Vilken såpa och hur många delar? Hur såpar man in ett altangolv? Enklast, men kanske jobbigast, är att för hand skrubba med såpa och. Blanda delar vatten och del såpa i t. Hur på bästa sätt behandla ett trädäck?


Dags för årets häftigaste utomhusprojekt - bygga altan. De flesta köper ändå tryckimpregnerat trä i en grön nyans.

Undvik högtryckstvätt vid smuts utan försök istället med såpa , vatten och mjuk svamp. Jag kör delar såpa , del vatten, och sen kör över altan varje vår,. Studier har visat att tryckimpregnerat trä håller längre än till exempel lärk . Så rengör du din altan effektivt och skonsamt (bästa tipset är tapetklister!). Tänk på att om din altan är byggd av tryckimpregnerad furu så . När jag byggde trätrall (av vanligt tryckimpregnerat trallvirke) på. Ljusfärg viktig – såpa eller obehandlat, möjligtvis terasslasyr i ljus färg.


Om det är väldigt smutsigt är alg-. Det går bra att lasera, lacka eller måla tryckimpregnerat virke, men virket ska vara ordentligt torrt. Behöver jag verkligen behandla en tryckimpregnerad trätrall? För att din altan ska hålla sig snygg behöver du underhålla den med jämna.


Använd inte såpa innan behandling, det finns särskilda tvättmedel som ska . Kan man göra det med såpa eller hur ska vi göra rent den? Vi såpar vår altan med vanlig grummesåpa varje vår. Det är ju skillnad på trä som är tryckimpregnerat och inte.

Här är Byggmentors åtta tips för att skötsel av altan och trätrallar innan, under och efter sommaren. Idag kan så kallat ” tryckimpregnerat trä”, trä som står emot fukt extra bra,. Använd antingen särskild trärengöring eller vanlig såpa i vatten.


Här hittar du tips och information om trall. Här får du tips hur du bäst ska behandla din altan. För detta krävs en hink med vatten, miljövänlig såpa och en skurborste – bra för både plånboken och miljön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg