fredag 8 september 2017

Attefallshus garage regler

Nära allmän väg och järnvägsområde finns särskilda regler. Vilken typ av garage skall du bygga? Byggnaden får användas som till exempel permanentbostadshus, garage , förråd eller . Bygg ett attefallsgarage upp kvm med hjälp av attefallsreglerna.


Lagar och regler finns av en anledning och jag blir riktigt orolig när jag . Det kan till exempel vara ett garage , en carport, ett uthus, ett förråd eller en.

Undantag är ett så kallat attefallshus upp till kvadratmeter som inte kräver . Vi har garage anpassade efter reglerna för attefallshus , eller som vi valt att kalla det. Vill du bygga ett garage för din bil men vill slippa söka bygglov har vi flera . I juli trädde nya regler i kraft som ska stimulera byggprojekten på våra villatomter. Till exempel har du möjlighet att bygga till ditt bostadshus . Hej Man får ju bygga utan bygglov, men bygganmälan krävs ett attefallshus som garage.


Jag vet att när jag tidigare byggde ett garage och det . Vi går igenom vilka regler som gäller och vad det kostar att bygga attefallshus. Du kan även bygga attefallshuset som en komplementbyggnad och använda som t ex garage , förrå .

Max höjd får utgöra maximalt 4m i. Du kan använda byggnaden som garage , förrå växthus, gäststuga, bastu eller liknande. Då kallas det komplementbyggnad. En komplementbyggnad kan till exempel användas som förrå garage eller gästhus.


Attefallshus – kostnader och regler. Får användas som komplement till bostaden (t.ex. garage , carport, förrå Regler om tillgänglighet och bostadsutformning finns i Boverkets byggregler (BBR 24). Nära järnvägsområde finns också särskilda regler. Komplementbyggnaden kan vara till exempel garage , förråd eller gäststuga.


Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Hos oss på Byggmax finns kompletta attefallshus upp till kvadratmeter att köpa. Bygger du i stället en annan typ av attefallshus , som till exempel bastu, garage , båthus, växthus eller . Ibland kan en komplementbyggnad klassas som en friggebod eller ett attefallshus och då gäller dessa regler.


Både friggebodar och attefallshus är bygglovsbefriade men det finns fortfarande. Här kan du se vilka regler som gäller för dessa komplementbyggnader. Tänk på att garage som inte utgör attefallshus brukar kräva bygglov. Friggeboden kan användas som till exempel uthus, garage , förrå växthus . Ett garage , en carport eller ett förråd är en komplementbyggna en mindre byggnad.


Det är tillåtet att bygga upp till kvadratmeter stort ” attefallshus ” på sin tomt utan att söka.

Det vill säga som permanentbosta garage , förråd eller gäststuga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg