torsdag 22 mars 2018

Byta kamin regler

Vad gäller när jag behöver göra en ändring eller byta min kamin eller panna? När man gör mindre ändringar eller byter ut en kamin eller panna . Vi ska byta ut kaminen vi har i köket. Det är en liten en som knappt värmer alls.


Den sitter ut i skorstenen så det är alltså murstock bakom. Bygganmälan - byte braskamin och rökkanal?

Byte av kamin samt behöver man bygganmälan? En kamin har en livslängd som lätt kan överstiga år. Utvecklingen av förbränningsteknik går dock mycket fortare. Boverkets nya regler för utsläpp från vedeldning har skapat oro hos många med.


Om du vill byta kamin , så gäller de nya reglerna inte ännu. Du som redan har till exempel en vedspis eller kamin i byggnaden berörs inte av. Genom att byta ut din gamla kamin mot en ny effektiv och miljösmart kamin , gör du både miljön.


Med en modern kamin får du ut mer värme från dina vedträn och bidrar inte till öka växthuseffekten. Bild:Nya regler för utsläpp från vedeldning .

Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar. Vintern är här och därmed kylan och de stora elräkningarna.


Men det finns stora pengar att tjäna på att byta ut sin gamla braskamin mot en ny – och ännu mer . Frågan har stötts och blötts i omgångar de senaste två decennierna då lydelsen installation eller väsentlig ändring blev stipulerat av våra 3förtroendevalda i . När du köper en nyproducerad kamin eller vedspis ska den vara. Innan du kan installera eller ändra en eldstad och rökkanal, exempelvis braskamin eller pelletspanna, måste du göra en anmälan till byggnadsnämnden. Har bytt kamin i huset, från en lite äldre till en ny (Contura 556).


Sen tror jag det är hårdare regler gällande eldning i tätbebyggt område . Den som funderar på att installera en gammal vedspis bör göra slag i saken snart. I juli inför Boverket skarpare miljökrav på utsläpp och . Många höjer mysfaktorn hemma med en dekorationsspis eller kamin som . Ska du däremot byta ut en eldstad till en likvärdig krävs ingen ny anmälan, om du ansluter till befintlig skorsten eller rökkanal. Då räcker det att ett sotarintyg . Syftet är att minska utsläppen. Har du en sån här gammal braskamin och skorsten hemma.


Då är det dags att byta till en ny, modern. På Boverket sajt finns en ny informationssida där myndigheten skriver: ”Om du redan har en panna eller kamin berörs. LÄS MER: Dags att byta vedpanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg