måndag 19 mars 2018

Fuktsperre gulv kjeller

Skal du legge gulv i kjelleren? Tørr kjeller med ny drenering. En uinnredet kjeller kan bli til barnerom, ba tv-stue eller utleieleilighet. Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre , bør du bygge opp et nytt gulv.


Betonggulvet må herde og tørke tilstrekkelig før det legges endelig gulv. Parkettleverandørene anbefaler også fuktsperre oppå betonggulvet dersom det skal .

Det er ikke isolert fra utsiden og har ikke fuktsperre i gulv fra før. Nå er det betonggulv og betongvegger. Jeg skal legge Icopal Fonda Special . Innredning av oppholdsrom i eksisterende kjeller. Eksempel på gammelt betonggolv uten isolasjon og fuktsperre. Hei, vi har en kjeller som vi ønsker å bygge opp.


Spørsmål: Jeg har en kjeller hvor jeg ønsker å legge laminatgulv. Pergo fuktsperre extreme kan legges på gulv med relativ fuktighet. Hei Vi har pusset opp hele kjelleren.

Det er støpt nytt dekke (ca 8-10cm) over totalt 10cm isolasjon, samt radonsperre (og dampsperre). Lær hvordan i denne videoen! Etterisolering av etasjeskillet mot kald kjeller.


Erfaring med trefiberplater. Platon Gulv løser de fleste fuktproblemer i betonggulv ved ”passiv” lufting mot rommet. Fuktsperre mot betongen, så EPS 3( Hard isopor) så tykt du har høyde. Hvis det ikke er varmt under gulvet kan det være nødvendig med fuktsperre.


Selv om du legger fuktsperre , to lag skumplast og laminatgulv, blir selve gulvet faktisk kun forhøyet med cm. Da får du kjellergulvet isolert uten at du blir nødt til. På toppen skal jeg ha varmekabler og fliser.


Mange bruker mye tid på å velge gulv , men glemmer ofte at underlaget til gulvet også er. Hvis du trenger fuktsperre er det viktig å velge riktig underlag. Hvis du har gulvvarme eller skal legge gulvet i en kald kjeller er det viktig å tenke på . Har ikke gulvet fuktsperre , bør man bygge opp nytt gulv.


Da kan man isolere i samme omgang. Den sikreste gulvoppbyggingen på eldre . Rehabilitering av kjeller : - Fuktproblem i kjellene er størst, settes om. Om du har problemer med fuktig kjeller og drenerer uten å isolere utvendig, får du fortsatt fare for.


Er det fuktsperre under gulv mot grunn?

Kan legges på gulv med opptil relativ fuktighet, noe som gjør det ideelt i . Akkurat dette fungerer bedre med flytende gulv. På betong- eller kjellergulv, og hvis det skal være varme under gulvet, må det legges en fuktsperre nederst. Tykk parkett (over mm) eller . Går det an å etablere ny fuktsperre på oversiden av eksisterende betong ( membran?), eller må vi uansett hugge opp gulvet?


Grunnflate på 1kvadrat meter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg