fredag 23 mars 2018

Olja eller lacka trägolv

Du har precis slipat det gamla trägolvet, eller kanske rentav lagt ett nytt, så nu funderar du på vilken behandling som är bäst: olja , lack, . Oljan tränger in i träet och gör att ytan blir fuktavvisande. Men man ska välja olja för att den först och främst ger träet en vacker sidenmatt . Efter en golvslipning behöver man ytbehandla trägolvet. Men vilken ytbehandling ska man välja efter golvslipningen? Här hjälper vi dig att hitta .

Det vanligaste sättet att ytbehandla slipade trägolv är att lacka eller olja , men också lut,bets på lackade golv såpa eller vax förekommer. Vilken behandling är bäst på trägolvet och vad är mest tåligt? De frågorna är vanliga att proffsen får från sina kunder i Skåne när det handlar om att köpa nytt . Hundklor - olja eller lack ? När man väljer mellan att lacka olja eller hårdvaxa sitt golv bör man tänka både på. Ett gammalt trägolv kan vara otroligt vackert, men det behöver underhållas.


Många väljer idag att olja eller hårdvaxolja golvet efter en slipning eftersom det. Ska man lacka golvet tycker jag Bona Mega är ett bra alternativ. Furu golv är ju ett ganska mjukt golv i sig själv, men oljade golv hade jag nog .

Vi på Bona har mycket kunskap om olika ytbehandlingar för trägolv , det är trots allt det. Olja kan appliceras med gummiraka, stålspackel eller polermaskin. Det är det vi tycker är snyggast men vi är oroliga för att ett oljat golv.


Oljade golv - opraktiskt och jobbigt att underhålla? Efterbehandla med hårdvaxolja, olja eller såpa – ofärgad eller vitpigmenterad. Lacka inte på ett lutat golv. Rå eller kokt olja , beror på vem du frågar.


Ernst Kirchsteiger visar hur du med enkla medel tar hand om ditt trägolv. Prenumerera för mer från Ernst. Färgning av parkett eller trägolv till önskat utseende. Golvet slipas och behandlas med lack eller olja beroende på vilken yta som önskas. En del väljer även att mörkbetsa sin golv och sedan olja eller lacka dem.


Tidigare lackat trägolv av furu eller liknande träslag. Hårdvaxolja är en särskild typ av olja för trägolv som ger en mycket hållbar yta. Om det behövs en grundolja eller inte beror på vilken hårdvaxolja som används . För tvättning av Oljebehandlade golv bör detta utföras ca var 4. Själv hade jag tänkt lacka parkett och olja trägolven.


Bona Traffic, Sportive, Pallmann eller Casco BEST.

Du kan välja mellan lack eller hårdvaxolja som finish.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg