fredag 16 mars 2018

Sätta in altandörr bygglov

Ny på hela grejjen här men vi har i alla fall bestämt oss för att öppna upp fasaden och sätta in en dubbel altandörr på ett ställe. Göra om fönster till altandörr. Att man får sätta upp en friggebod på maximalt kvm på tomten utan bygglov , känner de flesta till.


Men hur är det om jag vill byta fönster, riva . Att göra förändringar i husets fasad kräver bygglov , även om ett befintligt fönster bara ska ersättas med en ny.

Att göra ändringar i en byggnads fasad kräver i de flesta fall bygglov. Du kan även behöva bygglov för att sätta upp ett plank eller en mur, eller anordna ett upplag på din tomt. Ibland måste du göra en anmälan . Du behöver inte bygglov men måste göra en anmälan till.


I bostadshusets omedelbara närhet får du utan bygglov sätta upp en eller flera . Trelleborg får betala dyrt för att han missat att ansöka om bygglov innan han ändrade och tog upp nya fönster på sitt . Hur stor är risken att man upptäcks.

Vi har redan bytt ut ett fönster mot en altandörr i samma allmogestil . För en- och tvåbostadshus behöver du inte ansöka om bygglov om det. Ska du sätta in ett fönster eller byta befintliga fönster kan du behöva . Om du vill sätta in takfönster (takkupa) kan bygglov behövas beroende på ert hus specifika detaljplan. Detta för att en vind som idag räknas som just ”vind” med . Om du byggt utan bygglov eller startbesked kan du behöva betala en sanktionsavgift, oavsett om du får bygglov eller inte i efterhand. Tänk på att det alltid är bäst . ABC - Göteborgs Stad goteborg. Förutsättningen är att de monteras utanpå . Jag ska sätta in en altandörr och det kräver ett bygglov.


Det gjorde att jag inte kunde sätta in en dörr förra året utan var tvungen att vänta på lovet och då hade . Det innebär att i dessa områden kan det behövas bygglov för åtgärder som annars. Under Processen kan du läsa mer om när det krävs bygglov. Vet du inte om det finns en detaljplan i området - fråga . När du har skickat in en ansökan om bygglov bedömer vi om det du har tänkt att bygga uppfyller de krav som finns.

Kraven finns i första hand i . Det finns lagar och regler som styr var, hur och vad vi får bygga. Bygglov , rivningslov och marklov. Dessa lagar är till för att vi ska skapa ett så bra och hållbart .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg