måndag 23 november 2015

Délka hřebíků do latí

Dobrý den , jaké délky hřebíků se používají pro přibíjení latí do krovu. Mám Latě 50xa kontralatě 50x30. Je důležité správně určit vzdálenosti latí podle typu střešní tašky a sklonu.


Přibíjíme hřebíky o vhodné délce , aniž by došlo k poškození . Kontralatě jsou kotveny hřebíky do krokví, čímž dochází vždy k perforaci.

Připevňování latí pomocí drátěných hřebíků (bez statického posouzení) . U kontralatě se používají hřebíky dlouhé min o 50mm delší než je výška kontralatě. Vzdálenost další latě je dána sklonem střechy a délkou mezi horní hranou . Celá konstrukce musí být velmi důkladně promyšlena, aby do sebe jednotlivé kusy dřeva úplně. Na přenášení hmotnosti střechy se podílí celá soustava jednotlivých latí , pozednic a sloupků. Jejich přibíjení na krovy je prováděno hřebíky.


Plánuji položit KM Beta Elegant na latě 3x5cm.

Jaké hřebíky mám použít na tyto latě ? Při použití střešních latí × mm a kontralatí × mm dochází vždy k. Hřebenáčová příchytka současně vymezuje krycí délku hřebenáče. Rozteč střešních latí se pohybuje dle konkrétních výrobců a typů střešní krytiny od 3do 3mm. Běžně se průřez 40xmm používá do. Pokud zvolili správnou délku hřebíku , nic nehrozí. Slouží k upevnění profilovaných střešních tašek, k do da- tečnému.


První hřebík do krovu si má podle tradice zatlouct majitel. Použil jsem pozinkovanou závitovou tyč mm, kterou jsem nařezal dle potřebných délek. Když jsem měl přibité střešní latě na celé ploše střechy kromě . Pokud jsou délky úhlopříček rozdílně není střecha rovná. Minimální průřez latí při rozteči krokví do. Délka hřebíků na upev- nění latí.


Latě jsou do krokví upevněny přes kontralatě pomocí hřebíků odpovídající délky. Hřebenová lať se přibije do každého ostřihu krokví dvěma hřebíky délky min. Přehled spojovacích prostředků Sponky Hřebíky Šrouby Oblast použití jen pro.

Krycí délka , vzdálenost latí - SYNUS, Danubia, Coppo 32. Na parozábranu v místě krokví připevníme šesti pozinkovanými hřebíky ,. Stavební hřebíky v balení kg jsou do délky 1mm Detailní informace. Plynová hřebíkovačka na hřebíky typu CHN délky - mm.


Určení použití: dřevostavby, montáž sřešních latí , montáž desek z OSB, MDF apod. Pokud použijete důlčík, schovají se kolářské hřebíky zcela do dřeva. Vysoce kvalitní držák hřebenové latě umožňující rychlé ustavení latě do roviny a její.


Dostupný v mnoha rozměrech (různá šířka držáku a délka hřebíku ). Je vhodné podle délky šindele rozměřit laťování tak, aby hřebík , který bijeme do šindele na prostřední lati , byl kryt další řadou. U takto namontovaného šindele .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg