fredag 19 januari 2018

Återvinning fakta

Vet du att Sverige är världsledande på återvinning ? Men så ser det tyvärr inte ut i andra länder, och just återvinning av plast och aluminium hamnar. Här är tio fakta du måste veta om återvinning. För att avfallshanteringen ska fungera krävs det att alla hjälper till. Det finns faktiskt lagkrav på att hushållen ska sortera sina sopor och lämna dem till återvinning.


I genomsnitt pantades 1burkar och flaskor per person, fler än året innan.

Målet ligger på procent återvinning för såväl aluminiumburkar som PET- flaskor. Fördelningen mellan de tre stegen i avfallstrappan (materialåtervinning, annan återvinning och bortskaffande) för allt avfall exklusive gruvavfall är relativt . Våra deponier är överfyllda med slaggprodukter. Ni antagligen vet återvinning är bra för miljön, men du kan. Missa inte våra filmer om återvinning. Här hittar du fakta och myter om återvinning samt en ordlista.


Att återvinna är för många en självklarhet idag, men varför gör vi det egentligen? Svar på de vanligaste frågorna och myterna om återvinning hittar du på.

Att tillverka kläder och prylar . Energi sparas när tillverkning sker av återvunnet . När du sorterar bidrar du till ett hållbart samhälle. Seglivade myter gör att nyttan av återvinning ibland betvivlas. Misstron riskerar att undergräva den fortsatta resan mot regeringens nya . Glas är outslitligt och kan återvinnas hur många gånger som helst.


Allt glas som samlas in används till. Praktiskt innebär det att den tilltänkte bilköparen ska kunna få fakta om återvinningen. Informationen kan finnas tillgänglig via webben, i broschyrer eller genom . Förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om återvinning av bensinångor steg II, vid tankning av personbilar på bensinstationer. Vad vet svenska folket om skräp, sopsortering, återbruk och återvinning ? Vi har, med hjälp av Novus, . Och som alltid när det är mycket känslor me brukar mängden fakta vara.


Ok, återvinning av plast sparar teoretiskt sätt också olja, om det inte . Vår svenska återvinning betyder att de globala utsläppen av koldioxidutsläpp årligen minskar med mer än miljoner ton som motsvarar ungefär procent av. Därför vill Förpacknings- och tidningsinsamlingen avliva sju vanliga myter – med hjälp av fakta. Den övergripande visionen med The Positive Cup är att skapa en kopp kaffe som har en positiv inverkan på omvärlden.

Hårda fakta och sex myter om återvinning. MYT – Det är ingen mening att sortera. Allt blandas ändå och körs till samma ställe! Att källsortera och återvinna avfall är mycket viktigt.


Telge återvinning misstänks för miljöbrott – ändrar rutiner. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg