fredag 26 januari 2018

Källsortering fakta

Vad innebär begreppet källsortering ? När man sorterar avfall som uppstår inom exempelvis hushåll. Sorterar man efter vad avfallet. Seglivade myter gör att nyttan av återvinning ibland betvivlas. Misstron riskerar att undergräva den fortsatta resan mot regeringens nya .

Hur mycket avfall slänger vi? Här får du svar på frågan om varför du ska sopsortera. Och som alltid när det är mycket känslor me brukar mängden fakta vara begränsad och. Vad finns det för vinster med källsortering då?


Här är tio fakta du måste veta om återvinning. Finland är bäst i världen på källsortering. Information som enbart inriktar sig på fakta fungerar inte alltid för att ändra på en individs inställning . Genom att källsortera allt från förpackningar och tidningar till matavfall och elavfall kan materialet återvinnas .

Källsortering och återvinning. Se vidare fakta om transport av farligt avfall. FAKTA OCH MYTER OM ÅTERVINNING. Fakta om återvinningsprocessen. Kartong och pappersförpackningar.


Efter sortering pressas kartongen och . Det är inte mycket av det du slänger som faktiskt ska hamna i soptunnan. Glimt är ett nytt svenskt förvaringskoncept för källsortering och annan förvaring. Avsikten är att erbjuda produkter som skapar lust till nytt . Läs mer om matavfall eller ladda ner en broschyr med fakta. Du kan även välja att kompostera ditt organiska avfall.


Måste vi diska ur förpackningar innan de lämnas till återvinning? En undersökning visar på svenskarnas . Svenskarna är bra på att källsortera och återvinna brukar det heta. De viktigaste soporna att sortera: Farligt avfall – batterier, elektronik . Så här gör vi – ger fakta om dagens sophantering.


Människor vill källsortera , men det ska vara lätt.

Du kan också beställa vår informationsfilm om källsortering med speakertext på. Nicolaj Schröder varvat med fakta lär vi . IVL Svenska miljöinstitutet har genomfört studien om källsortering av plastförpackningar. Studenter är sämre på att källsortera , säger Arne Georgsson på FTI. Hushållen är bra på att källsortera , men mycket mer kan återvinnas och fler hela saker skulle.


På sajten finns fakta som visar att det lönar sig. Hanteringen av vårt avfall styrs av avfallstrappan. Målet är att ta steg uppåt i trappan när det gäller våra olika avfallsslag.


Att källsortera innebär att du sorterar ut allt det som inte får kastas i den vanliga soppåsen. I Strömstad finns flera platser där du kan lämna ditt . Du sorterar ut ditt farliga avfall och lämnar det på en av de två. Det kan kännas som om inte tiden inte alltid räcker till för att källsortera.


Har man dåligt med tid måste man prioritera vad som ska källsorteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg