torsdag 22 juni 2017

Förgylla text gravsten

Vi brukar rekommendera att man förgyller eller målar om befintlig text för att . Vet ni någon färg man kan använda för att fylla i texten ? När det finns behov av att sätta in ett nytt namn på den befintliga gravstenen , kontaktar ni oss och får. Låta måla i eller förgylla texten (vid sådan typ av text ). Vid förfrågan om textkomplettering .

Vi kompletterar även ny text på befintlig sten, rengör gravstenar , målar och förgyller om text och dekorer. Vi kan även hjälpa dig med kapningar av annat . När det gäller text på gravstenen så brukar namnet stå överst, eventuellt så står det till exempel ”Här vilar vår älskade” innan namnet. Den vanligaste formen av arbete på en redan befintlig gravsten är komplettering. Under det så brukar det stå. Och att bestämma text på gravstenen är ofta ännu besvärligare.


Man vill så gärna skriva något vackert och. Man kan förstås också förgylla texten om man tycker mer om det.

Både Labrador och Svart granit är dyrare än övriga granitsorter. Hennes arbete för att renovera Viktor Lennstrands gravsten lyckades. Först gjordes den ren ordentligt och sedan var det dags för förgyllning. Med komplettering och renovering menas att man hämtar gravstenen från gravplatsen och. Då graverar vi in ett nytt namn samt att vi gör iordning den text och dekor som redan finns på stenen sedan tidigare.


Köper du gravsten från Fonus ingår all text , oavsett längd. Förgyllning och målning på gravstenen. Text som är förgylld behöver förgyllas om efter några år. Gravstenar behöver ofta lite kärlek och omvårdnad efter en tid.


På önskemål förgyller vi texten med bladguld (extra kostnad). Transfer bladguld och oljebaserad guldgrund är att föredra om du förgyller utomhus. Textkompletteringen görs för att gravera namn, datum och önskad text på en befintlig gravsten.


I samband med textkomplettering kan vi även renovera den. Stengravyr – gravering av text på gravsten. Du kan få text i vilken stil du vill.


Text och typsnitt väljs, kanske också en fågel eller någon egenritad symbol, en schablon. För tillverkningen av gravstenar används i huvudsak inhemska stensorter.

Graverad text och siffror är möjligt att förgylla , silver eller lämna utan färg. Vi hämtar hem stenen och förgyller alt. Vi hjälper gärna till med rå förslag och inspiration på gravsten. Det är mycket som sliter på en gravsten eller gravvård.


Såsom tvättning, ommålning och förgyllning av text och dekor, omhuggning av ytor m. Modellerna säljs i fasta mått. Det går dock inte att förgylla. Stenhuggare Kjell Nordqvist i Kungsberg har textat tusen gravstenar om året i år.


Ofta handlar jobbet om att lägga till mer text på en gammal sten och då. Rolf, som blästrar, förgyller och rengör, har börjat överta Kjells . Läs om hur man gör när man förgyller kalligrafiska bokstäver med bladguld på häftgrund. Måla en eventuell bakgrund och skriv texten först.


Tillverkningen omfattar i huvudsak nytillverkning av gravstenar , men man har också mycket arbete. Ibland låter man förgylla texten på stenen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg