torsdag 29 juni 2017

Lasyr på oljat trä

För lasering av impregnerat, tidigare oljat trä rekommenderar vi på Jotun DEMIDEKK Terrasslasyr. Torka bort överflödig lasyr som inte trängt ner i underlaget. SVAR (från Jonas Tingström, Jotun): På en terrass är det mycket viktigt att träet behandlas med någon typ av olja för att minska fuktupptaget, . Jag kanske kan ställa allt i hinken med lasyr ett tag istället.


Men den är så trögflytande att jag inte tror att speciellt mycket kommer att sugas upp i träet. Olja-lasera-och-mala-uteplats.

Tänk på att inte börja inoljningen av uteplatsen . Både olja och lasyr ger en transparent yta som framhäver träets natur-. För obehandlat, tryckimpregnerat eller tidigare oljat trä använder du Träolja. Laseringen av trä tillåter träets ådring att förbli mer eller mindre synlig. Om en jämn laserande effekt önskas kan man lägga en opigmenterad lasyr som första . Här får du tips om hur man laserar på trä och gör det själv instruktioner hur du laserar och målar på trä. Klassikern som fortfarande är den mest använda behandlingen.


Lasera gör man väl framför allt med obehandlat trä , frågan är om det går. Jag hade slipat bordet och kört bets eller lasyr beroende på vilken .

Kulörerna i färgkartan LASYR är anpassade för såväl Svensk tradition som modern färgsättning av träfasad. Färgkartan innehåller såväl lätta och ljusa nyanser . Avsedd för årlig behandling av allt slags obehandlat, tryckimpregnerat eller tidigare oljat. Tar du hand om trädäcket regelbundet så håller det. Olja och lasyr för uteplatsen. Den stora skillnaden mot en lasyr är att kulören helt bestäms av färgen.


Linolja: Linolja eller linfröolja är olja pressad ur linfrö från växten lin. Skyddar altanens tryckimpregnerade trä mot uttorkning. En film som visar hur man laserar en träpanel med vit lasyr , som är en färdigspädd linoljefärg. Tvärtemot vad många tror ska man välja olja och inte lack för utsatta träytor som golv, trappor och. Lasyr är ett svagt pigmenterat färgskikt som stryks över träet.


Dock så var hyllan behandlad med ngn olja , coh resultatet är med betsen så har den blivit ganska klibbig. Det är inte lyckat att betsa på behandlat trä , det rinner som du märker. Men med regelbunden och korrekt behandling kan trä klara sig nästan hur.


Träolja är en olja med UV-skyd speciellt framtagen för ädelträ som t ex teak och ek. Terrass är en lättstruken lasyr som framhäver träets naturliga struktur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg